Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Την Κυριακή στην Πολίχνη στις 5 μμ κόντρα στην Αναγέννηση Φλόγα.

ΠΕΜΠΤΗ 7-1-2010

Χορηγοί και οι SAMARASSPORT, STIHL-Γκουτζιάνας, Ειδικός Φωτισμός-Βύρος

● Επιστροφή και πάλι στις …μάχες του ενδιαφέροντος πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής. Η αγωνιστική διακοπή, όχι όμως απόλυτα ξεκούραστη, έδωσε την ευκαιρία στους καλαθοσφαιριστές και στους προπονητές να κάνουν ανασύνταξη δυνάμεων έτσι ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι φίλαθλοι με αγωνία περιμένουν το κυριακάτικο παιγνίδι, όπου στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Πολίχνης Θεσσαλονίκης ο Πιερικός Αρχέλαος θα φιλοξενηθεί από την Αναγέννηση Φλόγα.

● Για τον παραπάνω αγώνα ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιγνίδι για μας και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι΄ αυτό. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Αναγέννηση Φλόγα είναι σε ανοδική πορεία μετά την αλλαγή προπονητή, ο αγώνας διεξάγεται μετά από μεγάλη διακοπή και τρίτο, όπως είπαμε και άλλη φορά, όλες οι ομάδες, χωρίς εξαίρεση, είναι υποψήφιες για τη νίκη. Εμείς θα αγωνιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα παρουσιασθούμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε».

● Διαιτητές στον αγώνα θα είναι οι κ.κ. Καλούτσας και Νικολούλης.

● Στους χορηγούς για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο του Πιερικού Αρχελάου προστέθηκαν και οι:
SAMARASSPORT - αθλητικά είδη, Μ. Αλεξάνδρου - Κατερίνη, STIHL - Γκουτζιάνας Ηρακλής, Θεσσαλονίκης 102 – Κατερίνη και Ειδικός Φωτισμός – Κώστας Βύρος, Αγίας Παρασκευής 14 - Κατερίνη.

● Από τη μακρινή Αυστραλία ήρθε ο Πάρης Νίτσιος που πέρασε μερικές μέρες διακοπές με το γιο του Ορέστη, καλαθοσφαιριστή του Πιερικού Αρχελάου και μας έφερε και τους χαιρετισμούς από τον εκεί σύλλογο των φίλων του Πιερικού Αρχελάου.

● Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έκοψε την Τετάρτη και στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, τίμησε προσωπικότητες του αθλήματος. Ανάμεσά τους ήταν και ο συμπολίτης μας Θόδωρος Σφήκας, παλιός καλαθοσφαιριστής του Πιερικού, προπονητής του Αρχελάου και για πολλούς από μας και δάσκαλος -με όλη τη σημασία της λέξης-, μέντορας, επιστήμονας, φίλος και στοχαστής.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΣΕΠΚ, ο Θεόδωρος Σφήκας συνέδεσε το όνομα του με την άνθηση του μπάσκετ στην Πιερία και συγκεκριμένα στην Κατερίνη, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ασχολήθηκε με θέρμη με το μπάσκετ για 30 ολόκληρα χρόνια από το 1965 όταν άρχισε να χτυπά την πορτοκαλί μπάλα ως το 1995. Το 1968 ίδρυσε τον Πιερικό, του οποίου τη φανέλα φόρεσε ως το 1970. Στη συνέχεια δημιούργησε από το μηδέν την ομάδα του Αρχέλαου το 1972 και διατήρησε για πολλά χρόνια το διπλό ρόλο του παίκτη και του προπονητή στην παιδική και στην εφηβική ομάδα. Από το 1983 ως το 1995 εργάστηκε ως προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Αρχελάου, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετρώντας 23 χρόνια στην ίδια ομάδα.

● Ένα μέρος των εσόδων από το εντυπωσιακό ημερολόγιο του Πιερικού Αρχελάου που θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες, θα διατεθεί σε κοινωφελές ίδρυμα της περιοχής μας.

● Οι αδελφοί Αντώνης και Κώστας Τίγκας δίνουν τακτικά τη μαχητική τους παρουσία στους αγώνες του Πιερικού Αρχελάου. Ο Αντώνης, παλιός παράγοντας του μπασκετικού Πιερικού και ο Κώστας, επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΟ Κατερίνης.

Πάντως, η παρουσία παλιών παραγόντων στους αγώνες δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη στους νεώτερους και ακόμη περισσότερο αυτή του «πατριάρχη» Αλέκου Τσιώτσιου, που παρακολουθεί ακόμη και τις προπονήσεις.

● Και μια ενδιαφέρουσα αναδημοσίευση από το www.basketblog.gr Η έγκριτη δημοσιογράφος Λένα Καραλή, γράφει:

«Από την Κατερίνη στο Veritas! Είμαι σίγουρη πως το όνομα του Ευθύμη (που πλέον ακούει περισσότερο στο Mike)Δημητρόπουλου δεν σας λέει κάτι. Άλλωστε τυπικά εδώ και λίγες μέρες λογίζεται για 17 χρονών παλικάρι Είναι ένα από τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ και που ίσως σε λίγα χρόνια να μιλάμε γι' αυτόν. Κατάγεται από την Κατερίνη και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ το 2005 στον Αρχέλαο (σ.σ. ακόμα δεν είχαν ενωθεί με τον Πιερικό). Έμεινε για τρία χρόνια στην ομάδα και μετά -με την προτροπή τού πατέρα του- μετακόμισε για έναν χρόνο στην Pristina, θέλοντας να γνωρίσει το μπάσκετ από άλλη οπτική γωνία και φυσικά να βελτιώσει τα ατομικά του χαρακτηριστικά. Ο σκάουτερ Τζον Τζόρνταν, εκλέκτορας της περιοχής της Νορθ Καρολάινα από high school προς κολέγια και υπεύθυνος ανεύρεσης ταλέντων απόΕυρώπη, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Αμερική, εντυπωσιάστηκε από τα προσόντα του μικρού Έλληνα. Μαζί με εκατοντάδες παίκτες μπήκε στο μικροσκόπιο και κατόρθωσε να κερδίσει υποτροφία (μοναδικός παγκοσμίως) στο VeritasChristian Academy. Αν αυτό λέει κάτι, είναι η πρώτη φορά που Έλληνας παίκτης κερδίζει υποτροφία στο συγκεκριμένο high school. Είναι ίσως νωρίς να μιλήσουμε για "τεράστιο ταλέντο", είναι όμως ένα από τα παιδιά που καλά θα κάνουμε να κρατήσουμε στη μνήμη μας το όνομά του και σε λίγα χρόνια θα φανεί αν θα αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο σπορ».

Θερμά συγχαρητήρια Ευθύμη και πάντα τέτοιες ειδήσεις να ακούμε και να διαβάζουμε.

Ο νεαρός μαθητής και φανατικός φίλος του μπάσκετ Δημήτρης Ι. Βαβατσιούλας είναι ο διαχειριστής και δημιουργός της ιστοσελίδας www.pierikosbc.blogspot.com/

Η παρουσία του στα μπασκετικά και δημοσιογραφικά δρώμενα είναι πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη. Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο σε όλες σου τις δραστηριότητες φίλε μας Δημήτρη.

● Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης το εσωτερικό χριστουγεννιάτικο τουρνουά των ακαδημιών του Πιερικού Αρχελάου. Συμμετείχαν παιδιά γεννημένα από 1996 έως το 2003.

● Χριστουγεννιάτικο παιδικό τουρνουά και στην Καλαμάτα, όπου για 28η φορά συγκεντρώθηκαν από τις 26 έως 29 Δεκεμβρίου οι επίλεκτοι των μπασκετικών ενώσεων. Η θυγατρική Κατερίνη 2008 εκπροσωπήθηκε από τους Κωνσταντίνο Φακοπουλίδη και Γιώργο Χερβατίδη.

Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Φακοπουλίδης στην καλύτερη πεντάδα που αναδείχθηκε στο τουρνουά, πήρε την 3η θέση.

● Στη Νικήτη Χαλκιδικής έγινε το 27ο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά κορασίδων και την Πιερία εκπροσώπησε η Θεοδώρα Πλατσά, από το Μέγα Αλέξανδρο Κολινδρού.

● Επιτυχία σημείωσε και το προπαιδικό τουρνουά που έγινε στην Κατερίνη την περασμένη Κυριακή με τη συμμετοχή ομάδων από την Κατερίνη, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

● Πέντε πρωταθλήματα που συμμετέχουν ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του θυγατρικού ΣΦΚ Κατερίνη 2008 είναι σε εξέλιξη. Αναλυτικά:

- Εφηβικό - Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 10.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 - Πιερικός Αρχέλαος.
- Παιδικό - Β΄ γύρος, 5η αγωνιστική. Κυριακή 10.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / Βατανιακός Σάρισσα - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.
- Παιδικό - Β΄ γύρος, 5η αγωνιστική. Κυριακή 10.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 - Αναγέννηση Λιτοχώρου.
- Α΄ κατηγορία γυναικών - 5η αγωνιστική. Κυριακή 10.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 16,00 / Πιερικός Αρχέλαος - ΑΟΚ Βεροίας.
- Νεανίδων -1η αγωνιστική. Σάββατο 9.1.2010, γυμναστήριο Δ. Βικέλας, ώρα 10,00 / Φίλιππος Βεροίας - Πιερικός Αρχέλαος και
- Κορασίδων - Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 9.1.2010, Δ.Βικέλας, ώρα 14,00 / ΑΟΚ Βεροίας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

● Και τέλος, μερικά νέα από το χώρο της διαιτησίας. □ Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ο Σύνδεσμος Διαιτητών Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του. □ Την ΟΔΚΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της Ηλίας Καφφές, ο ταμίας Δημήτρης Πόδας και ο Νίκος Παραλυκίδης, μέλος. □ Εκεί ήταν και η ΚΕΔ με τον πρόεδρό της Σ. Συμεωνίδη και τα μέλη Κ. Κορομηλά και Α. Παπαδόπουλο. □ Ήταν ακόμη πολλοί πρόεδροι συνδέσμων, κριτών, συλλόγων και όλοι σχεδόν οι εν ενεργεία και μη διαιτητές. □ Στο τέλος του πρώτου γύρου της Α2 θα δώσουν τα αγωνιστικά τεστ οι διαιτητές που κόπηκαν στη συνάντηση του Βόλου. □ Στο τέλος Ιανουαρίου στα αγωνιστικά τεστ θα πάρουν μέρος και όλοι οι διαιτητές των εθνικών κατηγοριών. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΑΡΧΕΛΑΟΥ)

Β ΕΘΝΙΚΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



Νέα διοίκηση στον Όλυμπο και τον Κεραυνό Βροντούς

ΠΕΜΠΤΗ 07.01.2010

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ  Υ Π Ο Υ

Νέα διοίκηση στον Όλυμπο και τον Κεραυνό Βροντούς

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστου δόθηκε επιτέλους λύση στο διοικητικό αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκονταν για αρκετό καιρό οι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες της Βροντούς.
Μέσα από αρκετές διαβουλεύσεις σχηματίστηκε νέα διοίκηση, η οποία στο εξής αναλαμβάνει από κοινού τις τύχες και των δύο ομάδων του Ολύμπου και του Κεραυνού.
Επικεφαλής του νέου σχήματος είναι ο Πανωλής Θανάσης, ο οποίος διαδέχεται στην προεδρία τον Πανωλή  Γιώργο. Η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα συναίνεσης, ενώ συζητήθηκαν όλα τα διαδικαστικά θέματα, που αφορούν την πορεία των ομάδων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Πανωλής παραδίδοντας στο νέο πρόεδρο Θανάση Πανωλή δήλωσε: «Παραδίδουμε σήμερα τη διοίκηση των ομάδων μας, σε άξιους συναδέλφους. Ευχόμαστε με την βοήθεια όλων μας, η Βροντού να ανέλθει ψηλά ποδοσφαιρικά. Προσωπικά, θα είμαι δίπλα στη νέα διοίκηση για το καλό του χωριού μας και κυρίως, των νέων μας».
Ο νέος πρόεδρος Θανάσης Πανωλής, ευχαρίστησε τον πρόεδρο και την απερχόμενη διοίκηση, τονίζοντας πως, «όλοι μαζί μπορούμε να ανεβάσουμε τη Βροντού ψηλά, εκεί που της ταιριάζει».
Τέλος, ο Δήμαρχος Δίου, φανερά ικανοποιημένος για την τελική έκβαση, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας διοίκησης, δήλωσε πως, θα είναι όπως πάντα δίπλα τους. Τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι διαχειρίζονται ένα ευαίσθητο χώρο που έχει σχέση με τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση τους νέους. Τέλος, παρέδωσε τα κλειδιά του νέου αθλητικού κέντρου της Βροντούς που εγκαινιάστηκε πρόσφατα, λέγοντας πως «σας παραδίδουμε ένα αθλητικό στολίδι, να το προσέχετε και να το συντηρείτε σαν το σπίτι σας».
ΦΩΤΟ:





Παστός: Ματς-ορόσημο το ντέρμπι με Εθνικό

ΠΕΜΠΤΗ 7-1-2010

Μπορεί η χρονιά να μην ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τον Πιερικό, αλλά οι «μελανόλευκοι» δε φαίνεται να το βάζουν κάτω και βρίσκονται πλέον μόλις τρεις βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Ο έμπειρος αμυντικός, Τάσος Παστός, μιλά στη mikriliga.com για τη δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και το περιβόητο παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα. (6/1/2010)
φωτό από levadiakos.gr
Ερ.: Καλησπέρα Τάσο, η χρονιά δεν ξεκίνησε όσο καλά θα περίμεναν πολλοί στον Πιερικό, όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον. Ποιά ήταν τα στοιχεία που έπαιξαν ρόλο ώστε να ανατραπεί η αρνητική εικόνα της ομάδας στα πρώτα ματς;
Απ.: Όταν μια ομάδα ξεκινάει ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Β’ Εθνικής ως φαβορί, τότε είναι πιθανό να υπάρξουν τα αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα. Οι διαφορές ανάμεσα στους συλλόγους είναι πολύ μικρές και θα πρέπει μια ομάδα να «χτιστεί» βήμα - βήμα για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Ξεκινήσαμε ως φαβορί με τον κ. Κατσαβάκη, ο οποίος ήταν μια εξαιρετική επιλογή για τα δεδομένα της κατηγορίας και παράλληλα ήρθαν παίκτες με εμπειρία στην Α’ Εθνική. Αυτά όμως δεν αρκούσαν καθώς δεν υπήρχε ακόμα η «χημεία» ανάμεσα στους παίκτες και δεν καταφέραμε να αποδώσουμε τα αναμενόμενα. Αυτό άλλαξε με τον ερχομό του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι γνώστης του πρωταθλήματος και μας βοήθησε πολύ στον ψυχολογικό τομέα.  
Ερ.: Εκτός από το πρωτάθλημα, όμως, υπάρχει και το Κύπελλο, όπου θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό. Πώς αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο παιχνίδι;
Απ.: Για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Εθνικό, το οποίο είναι ένα ματς-ορόσημο στη φετινή περίοδο. Κι αυτό, επειδή σε περίπτωση νίκης θα φτάσουμε τον Εθνικό σε απόσταση αναπνοής και παράλληλα θα βρεθούμε στην εξάδα. Επομένως, πρόκειται για ένα ντέρμπι και ως τέτοιο το αντιπετωπίζουμε. Από κει και πέρα, στην άκρη του μυαλού μας υπάρχει και η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είναι το φαβορί, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα στο Ολυμπιακό Στάδιο για το καλύτερο δυνατό και αν έχουμε την τύχη με το μέρος μας, όλα είναι πιθανά. Πιστεύω, πάντως, ότι αν το ματς γινόταν στην Κατερίνη, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά... 
Ερ.: Διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία από την Α’ και τη Β’ Εθνική, θεωρείς ότι η άνοδος στα «μεγάλα σαλόνια» μπορεί να επιτευχθεί στο τέλος της περιόδου;
Απ.: Με όσα έχω δει μέχρι τώρα στα γήπεδα, θεωρώ ότι ο Πιερικός είναι μια από τις ομάδες που έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και να κάνει το επόμενο βήμα για τη Σούπερ Λίγκα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να κερδίσουμε τους εντός έδρας αγώνες, αφού εκεί χάνουμε βαθμούς. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βρεθούμε και να παραμείνουμε στην εξάδα. Από εκεί και έπειτα, το σκεπτικό είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, χωρίς να λέμε «μεγάλα» λόγια.
Ερ.: Μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στον Λεβαδειακό, βρέθηκες πέρυσι τον Γενάρη στον Πιερικό. Ποιές είναι οι εντυπώσεις σου μετά από ένα χρόνο στην Κατερίνη και ποιά τα μελλοντικά σου σχέδια;
Απ.: Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο σύλλογο της Κατερίνης, αισθάνθηκα τη «ζεστασιά» και τη φιλοξενία των ανθρώπων της ομάδας. Η διοίκηση βρίσκεται δίπλα σε όλους τους ποδοσφαιριστές και μας στηρίζει. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον τρόπο ζωής και λειτουργίας του συλλόγου κι αν μάλιστα πετύχουμε το στόχο της ανόδου τότε τα πράγματα θα είναι ιδανικά, αφού θα είναι η πέμπτη φορά που θα το έχω καταφέρει στην καριέρα μου. Κατά τ’ άλλα, ο Λεβαδειακός είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου και θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω για να ολοκληρώσω την καριέρα μου εκεί, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο μέλλον.
Ερ.: Ακούστηκαν πολλά και γράφτηκαν ακόμα περισσότερα σχετικά με το παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό Αστέρα. Καταρχάς, θα ήθελα τη γνώμη σου για όλα αυτά και αν θεωρείς ότι σας επηρέασαν ψυχολογικά;

Απ.: Ακούστηκαν πάρα πολλά πράγματα, τα οποία μας επηρέασαν και δε πιστεύω ότι μας αναλογούν. Κάποιοι θεωρούν ότι οι ποδοσφαιριστές είναι το εύκολο «θύμα» και τα ρίχνουν όλα σε μας. Αν θέλεις τη γνώμη μου, οι παίκτες είναι οι πιο αθώοι σε αυτή την ιστορία και στα δικά μας πόδια θησαυρίζουν κάποιοι άλλοι! Είμαστε οι μοναδικοί που δεν ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα. Το στοίχημα αποτελεί μέρος της ζωής μας αλλά αν όντως γνώριζαμε τι συμβαίνει, τότε ούτε εγώ θα βρισκόμουν στην Κατερίνη να παίζω ποδόσφαιρο, ούτε οι υπόλοιποι παίκτες θα έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να αγωνιστούν σε μια ομάδα! Το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί πλέον παρελθόν και αν ο κ. Θεοδωρίδης που μας κατηγόρησε γνωρίζει κάτι παραπάνω... ας το πει και σε μας. 
Ερ.: Και τέλος, τις ευχές σου για το νέο έτος...
Απ.: Εύχομαι πάνω απ’ όλα, υγεία σε μένα και την οικογένεια μου. Όσον αφορά τον Πιερικό, εύχομαι να πραγματοποιήσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, αν όχι απευθείας τότε μέσω των μπαράζ, γιατί πραγματικά αξίζει να βρίσκεται ψηλά!
Ο Αναστάσιος Παστός είναι κεντρικός αμυντικός και αγωνίζεται από τον Γενάρη του 2009 στον Πιερικό. Βασικός σταθμός στην καριέρα του 31χρονου στόπερ ήταν ο Λεβαδειακός, όπου σε οκτώ περίπου χρόνια (από το 2002) είχε 145 συμμετοχές και 15 τέρματα με τη φανέλα των Βοιωτών, ενώ έχει παίξει σε ΠΑΟΚ, Ιάλυσο και Απόλλωνα Σμύρνης.(ΠΗΓΗ) Μ. ΠΑΛΟΥΜΠΟ

Ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος «Νιώθω πιο άνετα και σίγουρα με τους 18 που έχω παρά με τους 25-26 που βρήκα»

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010
Οι αποχωρήσεις κάποιων ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό μ’ αυτούς που δεν υπολογίζονται πλέον αλλά και τις τιμωρίες λόγω κίτρινων καρτών έχουν μειώσει αισθητά τους διαθέσιμους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές στους 18.
Όπως γράφουμε σε άλλο ρεπορτάζ από το επόμενο παιχνίδι (μετά δηλαδή το παιχνίδι της Κυριακής με τον Εθνικό) ο Πιερικός θα στερηθεί των υπηρεσιών στα τρία επόμενα παιχνίδια βασικών του παικτών λόγω κίτρινων καρτών.
Ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στο θέμα αυτό είπε:
«Νιώθω πιο άνετα και σίγουρα με τους 18 που έμειναν τώρα παρά πριν λίγο καιρό που βρήκα στην ομάδα 25 και 26 ποδοσφαιριστές. Και οι τιμωρίες είναι ένα κομμάτι του πρωταθλήματος και είμαστε υποχρεωμένοι να τις υποστούμε και πεποίθησή μου είναι ότι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα με τις μικρότερες απώλειες.
Όσο για τις μεταγραφές θέλω να μας βοηθήσουν άμεσα. Στο τελευταίο παιχνίδι ο Κωνσταντινίδης μπορεί να έπαιξε μικρό χρονικό διάστημα αλλά μας βοήθησε πάρα πολύ. Αποκτήθηκε ο Γουμάγιας και προπονήθηκε και πιστεύω ότι με τον Καρακούτση θα κάνουν ένα πολύ καλό δίδυμο.

«Κίτρινος πυρετός» στον Πιερικό
Μπορεί κάποιες ομάδες να είχαν στο πρόσφατο παρελθόν πρόβλημα με ποδοσφαιριστές εξαιτίας της γρίπης των χοίρων και σήμερα να είναι πλέον μια πικρή ανάμνηση, στον Πιερικό όμως, ο «κίτρινος πυρετός» χτύπησε άσχημα αφού μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό θα έχουμε απουσίες πολλών παικτών.
Πιο συγκεκριμένα είναι τιμωρημένοι επειδή συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δεν θα παίξουν στα επόμενα παιχνίδια:
1. Πιερικός – Κέρκυρα
Πέντα, Μαρτίνεζ
2. Παναιτωλικός – Πιερικός
Μαρτίνεζ, Γκουγκουλιάς
3. Πιερικός – Ηλιούπολη
Θάνος, Χατζηζήσης, Φρέντερικς

Παίκτης του Πιερικού ο τερματοφύλακας Γιώργος Γουμάγιας του Εθνικού Αστέρα

Την Κυριακή το απόγευμα έπαιξε για τελευταία φορά φορώντας τη φανέλα του Εθνικού Αστέρα ο τερματοφύλακας Γιώργος Γουμάγιας στο παιχνίδι Δόξας Δράμας – Εθνικού Αστέρα. Το νέο απόκτημα του Πιερικού την Τρίτη το απόγευμα έλυσε το συμβόλαιό του, ήρθε στην Κατερίνη, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας και δελτίο στον Πιερικό και χθες το απόγευμα έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα την ΠΑΕ Πιερικός.
Ο Γιώργος Γουμάγιας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1978 και πριν από τον Εθνικό Αστέρα έπαιξε στον Πανθρακικό. Είναι ένας από τους γνωστούς και έμπειρους γκολκίπερ της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Τελείωσε και η μεταγραφή του Ρέγιες
Αποκτήθηκε και ο νεαρός Λευτέρης Σταφίδας

Παίκτης του Πιερικού είναι και ο Χοσέ Λουίς Ρέγιες Βερντέχο. Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες γραπτές διαδικασίες και ανήκει πλέον στον Πιερικό.
Ο Ρέγιες είναι ισπανός γεννημένος όμως στο Κάσελ της Γερμανίας.
Έπαιξε σε Άρη, Λεβαδειακό, Ατρόμητο Αθηνών στην Α’ Εθνική Κατηγορία και την περίοδο 2008-2009 στον Εθνικό Αστέρα.
Στον Πιερικό ανήκει και ο νεαρός Λευτέρης Σταφίδας που μάλιστα έπαιξε και στο φιλικό παιχνίδι του Πιερικού με την Α.Ε. Ποντίων που έγινε την Τρίτη στο γήπεδο του Δία Δίου.
Ο Σταφίδας θα δοθεί δανεικός, όπως πληροφορηθήκαμε, στην Α.Ε. Ποντίων για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να ψηθεί στο δύσκολο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Προπονήθηκε χθες κανονικά ο Πιερικός
Παρά την αργία των Θεοφανείων οι παίκτες του Πιερικού προπονήθηκαν χθες κανονικά και στην προπόνηση ήταν παρών και προπονήθηκε ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Γουμάγιας αλλά και ο ισπανός Σάντσεζ του οποίου η ένταξη στον Πιερικό συζητείται έντονα.
Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Ολγκίν που αποχώρησε, όπως είναι γνωστό, τραυματίας στο παιχνίδι με τη Ρόδο. Τελικά ο τραυματισμός του δεν ήταν τόσο σοβαρός αλλά το εάν θα παίξει την Κυριακή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό είναι κάτι που θα ξεκαθαριστεί σήμερα ή και αύριο.
Σήμερα θα γίνει νέα προπόνηση.
Η ΠΑΕ Πιερικός έκοψε την πίτα της
Τυχεροί ο προπονητής κ. Σούλης Παπαδόπουλος και ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Μακρής
Με την παρουσία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και όλου του Τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών, η ΠΑΕ Πιερικός έκοψε την πίτα της. Τυχεροί της βραδιάς ήταν ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος και ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Μακρής. Οι δύο τυχεροί θα πάρουν από 500 ευρώ ο καθένας.
Στην κοπή της πίτας κλήθηκαν και ήταν παρόντα τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Παλαιμάχων του Πιερικού με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Νίκο Καλαμπάκα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου κ. Νταμπώσης με τον Γεν. Γραμματέα κ. Δημ. Λιόλιο καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ που ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ.
Ακολούθησε δείπνο σε όλους προσφορά της ΠΑΕ Πιερικός. (ΤΟΠΙΚΗ)