Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Πρωταθλήματα B’ ΕΚΑΣΚΕΜ -

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Πρωταθλήματα B’ ΕΚΑΣΚΕΜ
Αναγέννηση Λιτοχώρου – Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ 60-67

Με τη συμμετοχή αθλητών και από τις ομάδες των παίδων και των εφήβων η θυγατρική Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ νίκησε στο Λιτόχωρο την Αναγέννηση με 67-60. Κύριο χαρακτηριστικό του παιγνιδιού ήταν η πολύ καλή παρουσία και των δύο ομάδων. 
Στα 10λεπτα: 12-25, 25-39, 42-51, 60-67.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ντόκας και Μελανίδης.
Οι συνθέσεις: 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ (Καλαϊτζής): Γραμματόσης 16, Βέττας 14, Βαμβάκος, Γουλάρας 2,
Κωστίδης 7, Φαρμάκης 10, Σινανίδης, Αρχοντής 10, Πρεβεζιάνος 1.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Χερβατίδης, Ταμουρίδης 23, Αναγνώστου, Σφήκας 15, Κολαξίδης 5, Ζορμπάς 4, Παυλίδης 4, Ζήσκας, Νούρης, Ντινόπουλος  16, Παπαβραμίδης.
Ηρακλής Μελίκης – Μακεδονικός Ν. Εφέσου 39 - 72
Άνετη μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη του Μακεδονικού Ν. Εφέσου απέναντι στον Ηρακλή Μελίκης, στο κλειστό γυμναστήριο της Μελίκης με σκορ 39 - 72. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Μακεδονικός με όπλο την καλή του άμυνα και την πολύ καλή κατά διαστήματα απόδοση του δεν άφησε στη γηπεδούχο ομάδα περιθώρια διεκδίκησης της νίκης. 
Οι δωδεκάδες και οι πόντοι του αγώνα:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ (Ντόβας Σ.)
Γκόλιας, Πασιόπουλος, Κούκος 1π, Χαλκίδης, Ζέρβας, Ντόβας Σ. 6π, Πεχλιβανίδης 6π, Ντόβας Π. 18π, Παραπούρας, Ασλανίδης 2π, Παπαζήσης 6π, Παπαοικονόμου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Σαραπτσής):
Σιαπάκας 19, Αϊβαλιώτης 1, Κλιγκόπουλος 4,Τσιαρδής 2, Μπατζάκης 10, Ευαγγελόπουλος 10, Τσιρέκας, Βαρβούτης 18, Γιαγκούσης, Καλιαγκούσης 6, Ντούβας, Κυριτσιόπουλος 2.
Η επόμενη αγωνιστική
ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟ-ΓΑΣ ΚΟΡΙΝΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.-ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟ-ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ 0-20
ΡΕΠΟ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Η βαθμολογία
ΓΑΣ ΚΟΡΙΝΟΣ             12
ΣΦΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008       11
ΑΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν.ΕΦΕΣΟΥ 11
ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 10
ΑΣ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΠΤΟΚ 10
ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΛΙΚΗΣ        9
ΑΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ 0
*
Γυναικείο πρωτάθλημα
ΑΟΚ Έδεσσας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 61-70
  Ακόμη μια ομάδα, αυτή της ΕΔΕΣΣΑΣ υπέκυψε στην ανωτερότητα της ομάδας του Πιερικού Αρχελάου και ηττήθηκε μέσα στην έδρα της.  Η ομάδα της Κατερίνης πραγματοποιώντας  πολύ καλή εμφάνιση  πέρασε  και από την Έδεσσα και στρέφει τώρα την προσοχή της στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Αριδαία στην Κατερίνη. Χωρίς να υπάρχει κάποια αθλήτρια που να υστέρησε στην απόδοσή της,  η  Ζουγκουρίδου  μαζί με την  Καρασαββίδου, εκτελεστικά και οι Ευσταθίου με τη Μουστακίδου αμυντικά, οδήγησαν την ομάδα   στη νίκη
Στα 10λεπτα: 16-21, 29-38, 43-53, 61-70.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ντόγκας και Αρβανίτης.
Οι συνθέσεις:
ΑΟΚ ΕΔΕΣΣΑΣ (Μίλτσης): Γατσούλη 2, Σάλα 10, Παπαδοπούλου 6, Κράλλη 25(3), Ελευθεριάδου  3, Μπόσκου 8, Κέκη 3 , Τριψιάνη 4, Πετλή, Σημάδη.
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Μηλιάτης): Μουστακίδου 10, Λάππα 6, Μυστρίδου Ο. 2, Ζουγκουρίδου 24(4), Ευσταθίου 12, Κουζώνη, Σιώκου 2, Καρασαββίδου 14, Λαμπριανίδου Α., Καραβέργου, Ελευθεριάδου.  
*
Εφηβικό πρωτάθλημα
Βατανιακός Σάρισσα – Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ 33-81
  Μια εύκολη νίκη για την εφηβική ομάδα της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ. Νίκησε με 81-33 τον Βατανιακό Σάρισσα και τερμάτισε στην πρώτη θέση στον όμιλό της. Έτσι, περιμένει την τελική φάση για την ανάδειξη πρωταθλητή έφηβων στην ΕΚΑΣΚΕΜ.
Στα 10λεπτα: 11-30, 15-46, 28-59, 33-81.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ταρενίδης Κ. και Παπαδόπουλος Π.
Οι συνθέσεις: 
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ ΣΑΡΙΣΣΑ (Χοτοκουρίδης): Βαφείδης 16, Μυρώδης 3, Κουτσικανιδης 6, Καραφουλίδης 8, Κουμαΐτης, Μπούσιος, Σολομωνίδης.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ (Κασσομενάκης): Χερβατίδης 2, Ταμουρίδης 10, Αναγνώστου 6, Σφήκας 6, Χαρακλιάς 6, Σακελλαρίου 13, Ζορμπάς, Παυλίδης 12, Ζήσκας 10, Νούρης 8, Τεγούλιας 4, Παπαβραμιδης 4.
                                                                                  *
Νεανίδες
Φ.Ο. Αριδαίας - Πιερικός Αρχέλαος 47-51
Για το πρωτάθλημα νεανίδων ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε με 51-47 στην Αριδαία το Φιλαθλητικό Όμιλο με 51-47.
Οι συνθέσεις:
Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Σιάγας): Σαπουντζή 13(1), Ευταξιάδου 10(2), Φωτίου 4, Προίκου 10(1), Κιατίπη 2, Φωτίου, Παπαγεωργίου.
Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Μυρωτή): Μουστακίδου 11(1), Λάππα 5, Καρασαββίδου 21(1), Λαμπριανίδου 8, Σιώκου 6, Ηρακλείδου, Καραβέργου, Γρηγοροπούλου, Τουμπουλίδου, Χελιδώνη, Γρηγοριάδου.(ΤΟΠΙΚΗ)

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η παρουσία της ομάδας των νέων του Πιερικού στο πρωτάθλημα νέων της Β’ εθνικής κατηγορίας, μόνο θετικά μηνύματα στέλνει διαρκώς στην Κατερίνη και σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται και αγωνιά για το ποδόσφαιρο και  για τον Πιερικό.  Η διοίκηση του ερασιτέχνη με όραμα, υπομονή και σοβαρή δουλειά κατάφερε να εντάξει στα τμήματα υποδομής ένα ικανοποιητικό και αξιόλογο αριθμό αθλητών.
Σε όλα τα τμήματα η προσπάθεια όλων όσων ασχολούνται με τον ερασιτέχνη είναι αξιομνημόνευτη. Άξια αναφοράς είναι και στήριξη της ΠΑΕ Πιερικός, όπως και του Δήμου Κατερίνης.
Τα αποτελέσματα της δουλειάς είναι πλέον ορατά καθώς οι πρώτοι καρποί από τη «σπορά» και την «καλλιέργεια» ταλέντων, μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Ήδη από την ομάδα των νέων κάποιοι ποδοσφαιριστές μετέχουν τακτικά στις αποστολές του Πιερικού αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια της καριέρας τους.
Αν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας, για φυτώριο, για γηγενείς ποδοσφαιριστές, για ανάδειξη ταλέντων που αργότερα θα στελεχώνουν τον βασικό κορμό της ομάδας και θα αγαπούν τη φανέλα, η χρονική συγκυρία είναι η καταλληλότερη. Τώρα που έγινε ένα ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός δεν θα πρέπει να οπισθοχωρήσουμε οποιοδήποτε κώλυμα κι αν παρουσιαστεί στο δύσκολο αλλά σημαντικό εγχείρημα. Αξιοποιώντας τους νέους παίκτες κοιτάζουμε μπροστά. Μαθαίνοντας από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ, πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά για να επιτύχουν τους στόχους τους.
Οι φίλαθλοι οφείλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια στηρίζοντας και χειροκροτώντας τους αυριανούς αστέρες του ποδοσφαιρικού τμήματος, παρακάμπτοντας εγωισμούς και σεβόμενοι τα χρονικά περιθώρια που απαιτούνται για να δείξουν τα νέα παιδιά τις ικανότητες τους.
Η υπομονή και η επιμονή, η ενότητα και συσπείρωση, η οργάνωση και η μεθοδικότητα, η πολύ δουλειά και τα ελάχιστα λόγια, πρέπει να είναι οι αρχές που θα χαρακτηρίζουν την προσπάθεια, ώστε τα ταλέντα, που σίγουρα υπάρχουν, να μη μείνουν στάσιμα. Η σταδιακή προώθηση των νέων στην επαγγελματική ομάδα πρέπει να αποτελεί το μεγάλο στόχο. Το κέρδος θα είναι ανεκτίμητο για όλη την κοινωνία της Κατερίνης, για τον αθλητισμό και πάνω απ’ όλα για τον Πιερικό.
Καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όσους μοχθούν, σε όσους αγαπούν τον Πιερικό.(ΤΟΠΙΚΗ) - Γιάννης Τσαπουρνιώτης.

Πιερικός - Πρόγραμμα αποκατάστασης χθες ο Πιερικός Σήμερα Ομάδα Πιερικού – Νέοι Πιερικού

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Άρχισε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Πιερικού για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναιτωλικό.
Όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν χθες κάτω από τις οδηγίες του κ. Γιώργου Μαυρομουστακίδη και το πρόγραμμα που ακολούθησε ήταν χαλαρό, ένα πρόγραμμα αποκατάστασης.
Ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος αμέσως μετά το τέλος του αγώνα της Δευτέρας αναχώρησε για την Αθήνα λόγω ενός οικογενειακού του θέματος. Θα είναι όμως παρών στο σημερινό φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο βοηθητικό γήπεδο μεταξύ των παικτών που δεν έπαιξαν στο παιχνίδι της Δευτέρας με την Κέρκυρα και την ομάδα Νέων του Πιερικού.(ΤΟΠΙΚΗ)