Σελίδες

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΣΦΙΠ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-2-2010
ΠΙΕΡΙΚΟΣ / ΑΡΧΕΛΑΟΣ
            Παρακολουθώντας την φετινή πορεία της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους συντελεστές της ομάδας που μας κάνει περήφανους.
            Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή στο πρωτάθλημα, σε ένα κομβικό σημείο που θα κριθούν πολλά. Θεωρούμε χρέος μας να υπενθυμίσουμε στον φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης, ότι πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε για να μην πάει στράφι το όνειρο που κάνουμε από την αρχή της χρονιάς, το όνειρο της ανόδου.
            Ας είμαστε όλοι λοιπόν την Κυριακή τ’ απόγευμα στις 5μμ στο κλειστό της πόλης μας, για να ενώσουμε τις φωνές μας, για να υποστηρίξουμε την ομάδα μας, για να αναδείξουμε την αγωνιστική και φίλαθλη καθ’ όλα υπεροχή μας. Κάθε αγώνας από δω και πέρα πρέπει να αντιμετωπίζεται απ’ όλους μας σαν τελικός. Υπάρχει ραντεβού με την Ιστορία στο τέλος της χρονιάς, κι από την πλευρά μας πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε συνεπείς. (ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΦΙΠ)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή και τον κυριακάτικο αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου Ο Πιερικός Αρχέλαος στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Με ενθουσιασμό η υποδοχή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-2-2010

Πενταμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου Φίλων Καλαθοσφαίρισης «ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ» επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Κατερίνης, όπου οι μαθητικοί σύλλογοι, οι  διευθυντές και οι καθηγητές την υποδέχθηκαν με έκδηλη χαρά  και ενθουσιασμό.
Οι καλαθοσφαιριστές Γιάννης Μητσάκης, Γιάννης Ροδοστόγλου, Αλέξης Ράπτης, ο team manager Χρήστος Χρηστίδης - παλιός καλαθοσφαιριστής του Νέστορα Θεσσαλονίκης και ο Φώντας Μπαραλιάκος - υπεύθυνος μάρκετινγκ του συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το μπάσκετ, να τους ευχαριστήσουν για την παρουσία τους στους αγώνες και να φέρουν, έτσι, πιο κοντά την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου  με τη μαθητική νεολαία της Κατερίνης.
Τόσο ο κ. Γεράσιμος Σιδηρόπουλος - διευθυντής του 4ου Γυμνασίου, όσο και ο κ. Γιάννης Γκανάτσιος - διευθυντής του 4ου Λυκείου, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την κίνηση αυτή, ευχαρίστησαν την ομάδα για την επίσκεψη και συνεχάρησαν τους αθλητές για την πολύ καλή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα.
Τέλος, οι καλαθοσφαιριστές μοίρασαν και έναν ικανό αριθμό των συλλεκτικών ημερολογίων στους μαθητές, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν από τους επισκέπτες τα αυτόγραφά τους. 
ΦΩΤΟ:
  1. Αναμνηστική φωτογραφία των μαθητών με την αντιπροσωπεία του Πιερικού Αρχελάου.
  2. Ο διευθυντής του 4ου Λυκείου κ. Γιάννης Γκανάτσιος απαντάει σε ερωτήσεις της ΔΙΟΝ TV που κάλυψε την επίσκεψη.
  3. Ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου κ. Γεράσιμος Σιδηρόπουλος.
  4. Και τα αυτόγραφα των καλαθοσφαιριστών.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2/2010

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2/2010

Coach uefa b’ Mistakidis Ioannis
 
ΣΤΟΧΟΣ : ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ (Attacking principles)

Βασικές αρχές τακτικής σε ασκήσεις .

1. overload attack 2v1 to goal
2. overload attack 3v1 to goal
3. 2v2 attack after speed reaction
Σκοπός τον ασκήσεων το πέρασμα πίσω από τον παίκτη (overlapping ),
Ποιότητα και ποικιλία στις πάσες, λήψη σωστών αποφάσεων και δημιουργία σωστών προϋποθέσεων για αυτή .(απόφαση)
Παιχνίδι 30min. με περιορισμούς
Διάρκεια προπόνησης 2ωρες
Υλικό 20 μπάλες, κονάκια, φανελάκια .
Χώρος προπόνησης Olympian sports arena

Πρόληψη τραυματισμών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-2-2010
coach mistakidis ioannis propaidiko pierikos
Πρόληψη τραυματισμών
Η αντίληψη που επικρατεί για τους τραυματισμούς υποστηρίζει κυρίως την ατυχή στιγμή του αθλητή. Όμως τα αίτια μπορεί να είναι βαθύτερα και οι τραυματισμοί να προέρχονται λόγω κάποιων καταστάσεων οι οποίες πολλές φορές μπορούν να προβλεφθούν και να αποφευχθεί ο τραυματισμός. Ο προπονητής πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένος για την ψυχολογική κατάσταση των αθλητών του. Πρέπει να ενδιαφέρεται για τυχών γεγονότα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ή των αγώνων, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και να οδηγήσουν σε πτώση της απόδοσης ή και σε πιθανούς τραυματισμούς.
Ο προπονητής πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην αντίληψη αυτών των καταστάσεων και να επιδιώκει την πρόληψη των τραυματισμών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν έχει στενή προσωπική σχέση με τους αθλητές και αν υπάρχει γενικότερα σχέση εμπιστοσύνης. Επίσης πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν αλλαγές της συμπεριφοράς του αθλητή, να μπορεί να τις αιτιολογήσει ή αν χρειαστεί να προσφέρει τη βοήθεια του για να ξεπεραστούν. Είναι πολύ προτιμότερο να δώσει 2 μέρες ρεπό σε κάποιο αθλητή για να μπορέσει να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί παρά να αντιμετωπίσει ένα τραυματισμό.
Οι τραυματισμοί στον αθλητισμό μπορούν να προέλθουν από:
Προηγούμενους τραυματισμούς

Μυοσκελετικές ανωμαλίες

Πρόωρη εξειδίκευση

Ελλείψεις στην τεχνική, ελλιπής ενδυνάμωση.

Καιρικές συνθήκες

Αλλά και από ψυχοκοινωνικές καταστάσεις όπως:

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Στρες από τη ζωή, έντονα γεγονότα της ζωής (μείωση της προσοχής, της αυτοσυγκέντρωσης

Χαμηλή ψυχική ετοιμότητα

Αρνητική ψυχική διάθεση (ένταση, κατάθλιψη, θυμός, κούραση, σύγχυση)

Κούραση από την προπόνηση ή από τα πολλά χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα.

Πιερικός- ΤΕΤΑΡΤΗ-Σε φιλικό αγώνα - Πιερικός - Ομάδα Νέων Πιερικού 4-1 - ΠΕΜΠΤΗ -Ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος «Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί»

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010
Μια ομάδα του Πιερικού με παίκτες που δεν έπαιξαν στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ιωνικό αντιμετώπισε στο πλαίσιο της καλύτερης αγωνιστικής τους παρουσίας και σε παιχνίδια και όχι μόνο με προπονητές
Νίκησε την ομάδα των Νέων με 4-1 τέρματα.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο και έληξε ισόπαλο με 1-1 τέρματα. Στο δεύτερο οι επαγγελματίες μπήκαν πιο αποφασιστικά  και εκτός από τα τρία γκολ δημιούργησαν και άλλες ευκαιρίες.
Οι νέοι στάθηκαν πολύ καλά και έδειξαν ότι το μέλλον είναι δικό τους.
Τα γκολ
Στο 32΄ ο Κωνσταντινίδης με πολύ ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ και έγραψε το 1-0
Στο 44΄ο Κωτσιόπουλος με συρτό σουτ από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής τη μπάλα από όμιλο παικτών και ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 49΄ σουτ του Γκουγκουλιά  αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 56΄ο Κοντέων με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-1.
Στο 60΄ ο Γκουγκουλιάς με σουτ ανεβάζει το σκορ στο 3-1.
Στο 66΄ ο Τσιτλακίδης απέφυγε και τον τερ/κα με γρήγορη  ενέργεια και έγραψε το 4-1 που ήταν και το τελικό σκορ.
Οι συνθέσεις
Πιερικός: Καρακούτσης, Κωνσταντινίδης, Πλάτανος, Παστός, Κοντέων, Λαζαρίδης, Τόσκας, Τσιτλακίδης, Κόϊτς, Γκουγκουλιάς, Ρέγιες.
Νέοι Πιερικού: Κουδουνάς  (Τσιντώτας), Μυστακίδης Γρ., (Καραγκούνης), Πανανός (Ντόσης), Κραγιόπουλος  (Πουτσίκης), Κωτσιόπουλος  Παπατόλιος (Μετενίδης),    Τσιανάκας (Τσικαδέρης), Μίγκος  (Μπαρέκας), Παπαδόπουλος (Σεχολάρι), Παναγιωτίδης, (Μυστακίδης Ιωαν.), Κατσαμάγκας   (Μάρκογλου) 
ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 25-2-2010 
Σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία θέλει ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος στο παιχνίδι της Δευτέρας με το Θρασύβουλο, μία ομάδα που στην έδρα της έχει μόνο μία ήττα.
Για το παιχνίδι αυτό μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης ο προπονητής του Πιερικού δήλωσε:
«Αν θέλουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντίπαλός μας είναι μία πολύ καλή ομάδα και η θέση που έχει στο βαθμολογικό πίνακα την αδικεί.
Είναι μία ομάδα που έπαιξε στη Σούπερ Λιγκ και έχει παίκτες ικανούς και έμπειρους».
Ήρθε και προπονήθηκε ο Σάββας Εξουζίδης
Ατομικό ο Ολγκίν

Επέστρεψε όπως αναμένονταν ο Σάββας Εξουζίδης με μία μικρή καθυστέρηση και προπονήθηκε χθες με τους συμπαίκτες του. Αντίθετα ο Ολγκίν ακολουθώντας το πρόγραμμα που του έδωσε ο γιατρός του Πιερικού κ. Μανώλης Παπακώστας, προπονήθηκε μόνος του με το πρόγραμμα που του δόθηκε. Ο Αργεντίνος επιθετικός δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι της Δευτέρας με το Θρασύβουλο.
Η χθεσινή προπόνηση άρχισε με το ζέσταμα στο οποίο πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές και το οποίο περιλάμβανε, τρέξιμο, δρομικές ασκήσεις και ένα δεκαπεντάλεπτο παιχνίδι με τους παίκτες κατά εξάδες για κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.
Μετά το ζέσταμα όσοι έπαιξαν στο φιλικό της Τετάρτης (εκτός των Παστού, Ρέγιες, Κοντέων, Γκουγκουλιά και Καρακούτση) αποχώρησαν. Οι υπόλοιποι συνέχισαν με τέσσερα αγωνιστικά παιχνίδια σε περιορισμένο χώρο των πέντε λεπτών το καθένα που κύρια στοιχεία είχαν την πίεση και τα γρήγορα τελειώματα των φάσεων σε εστίες με τερματοφύλακες.
Η προπόνηση τελείωσε με την αποθεραπεία.
Σήμερα θα γίνει νέα προπόνηση.
http://athlitikipierias.blogspot.com/