Σελίδες

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλων Πατρών 69-67 - Τιμητικές πλακέτες στον Κώστα Πετρόπουλο από τον Πιερικό Αρχέλαο και τον Σ.Φ.Ι.Π.

Kυριακή 10 Απριλίου 2011
Μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης, ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε με 69-67 τον Απόλλωνα Πατρών.
Στο γιορταστικό κλίμα συνέβαλαν οι εκατοντάδες αθλητές των ακαδημιών, η βράβευση του Κώστα Πετρόπουλου, παλιού άσσου του ελληνικού μπάσκετ, τα μπαλέτα από το γυμναστήριο MAGIC SPORT CLUB και βέβαια το χαμόγελο των φίλων του αθλήματος στην Πιερία.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Πουρσανίδης, Νικολούλης και Σιμητόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 34-25, 55-46, 69-67.
Οι συνθέσεις:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος): Τσαϊτουρίδης, Μπεχλιβάνης 3, Γκογκίδης, Παπαχρήστος 9 (1), Δαμαλής, Τζερομάνοβς 12 (2), Νάνης 9 (3), Ιγκμπάβμποα 12, Μαλτέσιος 4, Ροδοστόγλου 11 (1), Σιβορότκα 9, Τσουκ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Κοτσίρης): Καπερώνης, Ψαθάς 4, Ζαφείρης, Πετρόπουλος 14 (4), Θανόπουλος, Λιανός 9 (1), Κορωνίδης 8 (2), Δανιήλ, Μίλοβιτς 9 (1), Λυμπέρης, Πάντελιτς 21 (1).
Τα άλλα αποτελέσματα: Κόροιβος Αμαλιάδας-Πανερυθραϊκός 81-70, Ίκαροι Σερρών-Αρκαδικός 75-73, Παγκράτι-ΑΓΟ Ρεθύμνου 58-67, Αμύντας-ΚΑΟ Δράμας 88-84 (74-74 κ.α), Ολυμπιάδα Πάτρας-Ερμής Λαγκαδά 72-66, Νήαρ Ηστ-ΑΕΚ Άργους 63-64, Λαύριο-Πανελευσινιακός 73-82.
Η επόμενη αγωνιστική (23η, 16/4): ΚΑΟ Δράμας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

ΦΩΤΟ: NIΚΟΣ ΓΚΙΜΠΗΣ

 

Τιμητικές πλακέτες στον Κώστα Πετρόπουλο από τον Πιερικό Αρχέλαο και τον Σ.Φ.Ι.Π.

                                                                                                                                         Καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Πιερικού Αρχελάου και του Απόλλωνα Πατρών, ο παλιός άσσος του ελληνικού μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος τιμήθηκε για την προσφορά του με αναμνηστική πλακέτα από τα Δ.Σ. του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού.
Η εκδήλωση που την παρουσίασε ο Περικλής Χατζηγιάννης, ένας έμπειρος δημοσιογράφος, έγινε μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και μάλιστα κατά την απονομή ο φιλοξενούμενος, πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και προπονητής εθνικών μας ομάδων, καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος των φιλάθλων που για μια ακόμη φορά είχε γεμίσει ασφυκτικά το κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης.
Ο πρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου Απόστολος Πόδας κατά την απονομή, ευχαρίστησε τον Κώστα Πετρόπουλο για την αποδοχή της πρόσκλησης και τον συνεχάρη για τη λαμπρή πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ.
Την απονομή από το δραστήριο Σύλλογο Φίλων Ιστορίας Πιερικού έκανε ο παλιός μπασκετμπολίστας Γιώργος Πετρίδης.
Για την εκδήλωση αυτή στη Κατερίνη, ο Κώστας Πετρόπουλος ευχαρίστησε τόσο τους δύο συλλόγους, όσο και το φίλαθλο κόσμο που ήταν στον αγώνα.
Τέλος, πριν την αναχώρησή του για την Πάτρα, o Κώστας Πετρόπουλος δήλωσε: «Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τόσο την ομάδα για την τιμή που μου έκανε, όσο και το Σύλλογο Φίλων Ιστορίας του Πιερικού. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Κατερίνη και μάλιστα σ΄ αυτό το γυμναστήριο. Θυμάμαι ένα στρατιωτικό πρωτάθλημα το 1982 που είχα κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση με ένα, όπως λένε, φανταστικό καλάθι. Ο Πιερικός Αρχέλαος είναι μία ομάδα που τιμάει το επαρχιακό μπάσκετ, όπως και ο Απόλλωνας Πατρών και σήμερα είναι μία μάχη μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Πιστεύω ότι το μπάσκετ έχει ανάγκη την επαρχία και η επαρχία έχει ανάγκη το μπάσκετ».
 Ο πρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου Απόστολος Πόδας με τον Κώστα Πετρόπουλο

 
Ο Γιώργος Πετρίδης, εκπρόσωπος του Σ.Φ.Ι.Π., απονέμει την πλακέτα
Ο Κώστας Πετρόπουλος που έχει πολλούς φίλους στην Κατερίνη, με το Βασίλη Ταβαντζή, το Μόσχο Γιαλένιο, το Γιώργο Χελιδώνη και τον Απόστολο Πόδα
Παλιά φιλία και με το Νεμάνια Τσουκ
 ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΜΠΗΣ  (http://www.pierikosbc.gr/)