Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 2-1, 0 ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ Μπήκε, σκόραρε και αποβλήθηκε!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012
Μπήκε, σκόραρε και αποβλήθηκε!

Ο Χρήστος Κουτσοσπύρος έπαιξε όλα κι όλα δύο λεπτά στην αναμέτρηση του Πιερικού με την ΑΕΛ αλλά μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα πρόλαβε να κάνει τα πάντα!  Συγκεκριμένα,  μόλις μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το γκολ που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 2-1 όμως αμέσως μετά, στους πανηγυρισμούς, αποβλήθηκε για άσεμνη χειρονομία!
Ο έμπειρος επιθετικός, δίχως να ιδρώσει, έβαλε τη... σφραγίδα του στην έβδομη επιτυχία των «μελανόλευκων» στα οκτώ τελευταία ματς και κράτησε τους Μακεδόνες σε τροχιά ανόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως και το πρώτο γκολ του Πιερικού, ο οποίος βρέθηκε να χάνει από νωρίς, επετεύχθη από τον Κοντένωντα που επίσης έριξε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Χατζάρας! Άρα, μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον έμπειρο τεχνικό και τις... εμπνεύσεις του!
Στην αντίπερα όχθη, η ελλιπής ΑΕΛ έμεινε για έκτη αγωνιστική χωρίς νίκη και φυσικά αυτό δεν ήταν το ντεμπούτο που ονειρεύονταν στον πάγκο της ο νέος προπονητής και παλιά μεγάλη δόξα της, Μιχάλης Ζιώγας. Οι Λαρισαίοι όλο και υποχωρούν στην κατάταξη και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν...
Η θεσσαλική ομάδα κατάφερε, πάντως, να ανοίξει το σκορ στο 19' όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Ζεκίνια, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του τερματοφύλακα Καρακούτση.
Οι Μακεδόνες προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μία με δύο καλές ευκαιρίες που όμως δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ από την πλευρά τους και οι «βυσσινί», που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αναζήτησαν το δεύτερο γκολ και απείλησαν την εστία των αντιπάλων τους.
Σημειώνεται πως στο 42' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κατσιαρού στον Γκουγκουλιά ωστόσο ο διαιτητής δεν είδε κάτι μεμπτό και έδωσε συνέχεια στον αγώνα.
Ο Πιερικός ευτύχησε να ισοφαρίσει στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51' όταν ο νεοεισελθών Κοντέων δέχθηκε την πάσα τον Μοκακέ και με σουτ εν κινήσει, νίκησε τον γκολκίπερ Σωτηρίου.
Η ομάδα του Χατζάρα, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της, διατήρησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου και άσκησε πίεση στην αντίπαλό του ψάχνοντας και δεύτερο τέρμα. Λίγο έλειψε να το πετύχει στο 73' με σουτ του Ιντζόγλου, ωστόσο ο Σωτηρίου απέκρουσε με τα δάχτυλα και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.
Εντούτοις, επτά λεπτά αργότερα, ο Κουτσοσπύρος, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Όμως, στους πανηγυρισμούς έκανε απρεπή χειρονομία στους οπαδούς των «βυσσινί» και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!
Η ΑΕΛ προσπάθησε να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα στο διάστημα που απέμενε αλλά ο Πιερικός κράτησε τη νίκη που πανηγυρίστηκε από περίπου 3.000 οπαδούς του. Αντίθετα, οι περίπου 500 φίλοι της Λάρισας είδαν και πάλι την ομάδα τους να τους πικραίνει...
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Χατζάρας): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (79'  Κουτσοσπύρος), Πουρτουλίδης, Πέντα (85' Ρούσεφ), Μπλαζέφσκι, Μοκακέ, Γκουγκουλιάς (46' Κοντέων).
ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Κατσιαρός (43' Αραμπατζής), Καρανίκας, Νεμπεγλέρας, Πίνα, Βούζας (60' Χατζής), Ζεκίνια, Πλιάγκας (56' Λαζιμάν).
* Ένταση υπήρξε στο γήπεδο της Κατερίνης μετά την είσοδο μερίδας οπαδών της ΑΕΛ καθώς καταγράφηκαν αντεγκλήσεις με φίλους του Πιερικού. Από την πλευρά των πρώτων, πάντως, εκσφενδονίστηκαν και κροτίδες. Παράλληλα, στο ημίχρονο έγιναν επεισόδια εκτός γηπέδου ανάμεσα σε οπαδούς της Λάρισας και αστυνομικούς.
http://www.novasports.gr Επιμέλεια: Κώστας Φόλλας

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ (του Δημήτρη Καλαιτζή)

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2012/02/wp_78169_0.jpeg 
Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 
Θετική άσκηση προπονητικής. 
Ένας κατάλογος ενδεδειγμένων συμπεριφορών για γονείς, αθλητικά στελέχη και προπονητές.
O πρώτος λόγος για την παραμονή παιδιών στον αθλητισμό είναι η θετική ...

Φουλ επίθεση για τη Σούπερ Λίγκα! - Παμπιερική συνέλευση για τον Πιερικό μας


Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 Αθλητισμός
Την πεποίθησή τους ότι ο Πιερικός στο τέλος της σαιζόν θα βρίσκεται στα "σαλόνια" της Σούπερ Λίγκας και την υπόσχεση ότι θα κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν την ομάδα στην επίτευξη του στόχου εξέφρασαν επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι της ομάδας, παλαιά μέλη διοικήσεων, παλαίμαχοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο παμπιερικό κάλεσμα στήριξης στην ομάδα, που απηύθυνε ο Πρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την αναμέτρηση με τη Λάρισα.
Το παρών έδωσε και αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών του Πιερικού, μαζί με τον προπονητή Γιώργο Χατζάρα. Παίκτες και τεχνική ηγεσία ζήτησαν τη μαζική στήριξη των φιλάθλων για να αποτελέσουν αυτοί τον δωδέκατο παίκτη στην προσπάθεια για προβιβασμό.
Σε μια "ζεστή πιερική βραδιά", όπως τη χαρακτήρισε, ο Κώστας Παπαδόπουλος ζήτησε τη μαζική στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να πετύχει την άνοδο, τονίζοντας ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές στιγμές ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του Πιερικού, στα οποία δεν... αντιστάθηκαν ούτε οι επώνυμοι φίλαθλοι που ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των απλών οπαδών, δίνοντας μια γεύση του τι θα συμβεί στις κερκίδες του γηπέδου, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Λάρισα.
"Κοντεύουμε να κλείσουμε 20 χρόνια απουσίας από την Α? Εθνική. Αξίζει ένα μεγάλο εύγε στον αείμνηστο Μανώλη Πέρρο και στη διοίκηση Ντούμου και Ελευθεριάδη που σταθεροποίησαν την ομάδα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.
Δεν μπορούμε να είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι, δε σας κάλεσα εδώ για να κάνουμε έρανο για τον Πιερικό. Θέλω απλώς να είστε κοινωνοί μίας κατάστασης" είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πιερικού ο οποίος έθεσε το δίλημμα "συντηρητική πορεία" ή "φουλ επίθεση για την άνοδο" για να "εισπράξει" φυσικά ομόφωνο και ηχηρό το "ναι, δυνατά για την άνοδο".
"Το γήπεδο της Κατερίνης πρέπει να γίνει απόρθητο κάστρο. Σας ζητώ να γίνετε πολλαπλασιαστές της στήριξης προς την ομάδα. Ο κοιμώμενος γίγαντας, ο κόσμος του Πιερικού πρέπει να ξυπνήσει" τόνισε χαρακτηριστικά ο "ισχυρός άνδρας" του Πιερικού.
"Είναι σημαντικό να είμαστε κοινωνοί των προσπαθειών μίας διοίκησης που φαίνεται ότι τα καταφέρνει πολύ καλά. Αισθάνομαι περήφανος που η Κατερίνη έχει μία τέτοια ομάδα και έχουμε υποχρέωση στην ιστορία του Πιερικού, να στηρίξουμε την ομάδα. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε στο γήπεδο και ειδικά την Τετάρτη να συμπαρασύρουμε και 4-5 φίλους μας. Ας σταματήσουμε έστω για λίγο τις γκρίνιες και τις κακιούλες" είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης.
Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο σύλλογος παλαιμάχων για να συμπαρασταθεί στην ομάδα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Πιερικού, Νίκος Καλαμπάκας, ενώ ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας Νίκος Παπαζιώγας, αναφέρθηκε στα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του Πιερικού τα οποία εκδόθηκαν με πρωτοβουλία πέντε φιλάθλων του Πιερικού, στην οποία μετέχει και ο ίδιος μαζί με τους Σατραζέμη, Χατζηκώστα, Κελαηδίτη, Τσικαδέρη).
Ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης, Ζήνων Σατραζέμης, συγκίνησε με την αναφορά του στον πατέρα του, μπαρμπα-Τσέλιο, έφορο του Πιερικού, ο οποίος παρότι είχε να θρέψει 6 παιδιά, την εποχή της συγχώνευσης του Ολύμπου και του Μ. Αλεξάνδρου, η οποία "γέννησε" τον Πιερικό, χάρισε χρήματα που του οφείλονταν από την ομάδα του Ολύμπου όπου ήταν έφορος. "Με την ίδια αγάπη πρέπει να περιβάλουμε τον Πιερικό" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζήνων Σατραζέμης.
Μίλησαν, μεταξύ άλλων, οι παλαίμαχοι του Πιερικού, Λάκης Παπαϊωάννου, Γιώργος Κωστίκος, ο Γ. γραμματέας του ΣΦΙΠ, Γιώργος Λάλας, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πιερικού, Πασχάλης Τσιτιρόκης, οι πρώην πρόεδροι του Πιερικού, Γιάννης Ντούμος και Διονύσης Κωτούλας, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, Αντώνης Παπαπετρίδης, οι Πρόεδροι του Pierikos Club Melanoleykoi και του ΣΟΠ-Θύρα 5, οι χορηγοί της ομάδας Αμβροσιάδης και Μετενίδης.
Κοινή ήταν η αισιοδοξία όλων ότι ο Πιερικός μπορεί να πετύχει το στόχο της ανόδου ενώ άπαντες δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν το παν προς αυτή την κατεύθυνση.
"Έχουμε ανάγκη αυτή τη στήριξη. Ο Πιερικός δεν μπορεί να είναι ουραγός και αυτό είναι υπόθεση όλων μας" ήταν τα λόγια του Κώστα Παπαδόπουλου στο τέλος της συνάντησης, με όλους τους παρευρισκόμενους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το παιχνίδι με τη Λάρισα.

Πρωτάθλημα Football League ΟΠΑΠ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ - 1ο ΟΑΚΑ Κατερίνης ώρα 19:00


Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 Αθλητισμός
Την Λάρισα υποδέχεται σήμερα ο Πιερικός στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Οι Κατερινιώτες του Γιώργου Χατζάρα μετρούνε έξι νίκες και μία ισοπαλία στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις, αποτελέσματα που τους έφεραν σε απόσταση βολής από την απ' ευθείας άνοδος στη Σούπερ Λιγκ.
Η προετοιμασία για το σημερινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε με χαλαρή προπόνηση στην οποία δεν πήρε μέρος ο Χρήστος Κουτσοσπύρος και είναι το μοναδικό ερωτηματικό για το Γιώργο Χατζάρα.
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ταλαιπωρείται από μία ίωση, ανέβασε υψηλό πυρετό χθες και προχθές και ο Θεσσαλονικιός προπονητής θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αγωνιστεί τη θέση του θα πάρει στο αρχικό σχήμα ο Γιώργος Γκουγκουλιάς. Επιστρέφει από τιμωρία ο Μαρτσέλο Πέντα και ο Γιώργος Χατζάρας συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και θα ανακοινώσει την 18άδα λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού που θα ξεκινήσει στις 19:00.
Θα μεταδοθεί από το ΟΤΕ TV και θα το διαιτητεύσουν οι κ.κ. Σταύρος Μάνταλος - Θανάσης Ταρανάς - Σπύρος Νικολάδος.