Σελίδες

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
Δύο σπουδαίες, συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου πιστοποιώντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική παρουσία του συλλόγου στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας.
Το τέλος του πρώτου γύρου σφραγίστηκε με την εκτός έδρας νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του αξιόμαχου και πολύπειρου στα πρωταθλήματα Μαντουλίδη. Ποδαρικό με νίκη όμως είχαμε και στην έναρξη του δευτέρου γύρου. Αυτή τη φορά η ομάδα μας ταξίδεψε στην Αθήνα και επέστρεψε με μια ακόμη σημαντική επιτυχία απέναντι στην ομάδα του Δούκα. Ήταν δύο καθοριστικά, δύσκολα παιχνίδια. Η ομάδα μας με σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία έδειξε τις δυνατότητες της σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Δεν ήταν καθόλου εύκολες οι δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι καλαθοσφαιριστές και ο προπονητής.
Η σοβαρή δουλειά, οι μετρημένες κουβέντες και η συλλογική προσπάθεια αποδεικνύονται περίτρανα σε όλα τα παρκέ της Ελλάδας. Και ενώ οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη, με εντυπωσιάζει η συγκρατημένη αισιοδοξία, οι χαμηλοί τόνοι και η εντατικοποίηση της προσπάθειας. Φαίνεται καθαρά ότι κανείς δεν επαναπαύεται από μια καλή εμφάνιση και από μια νίκη. Προέχει για όλους η διάρκεια στον αγωνιστικό τομέα για να έρθουν τα νικηφόρα αποτελέσματα. Άλλωστε η ήττα με την ΜΕΝΤ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα  που ευτυχώς μας έκανε καλό για τη συνέχεια.
Ο Πιερικός Αρχέλαος παραμένει μόνος πρώτος στη βαθμολογία και η όρεξη όλων μας μεγαλώνει. Αυτή η ομάδα αξίζει και πρέπει να ανέβει κατηγορία. Για τους ανθρώπους που τη διοικούν, για τους φιλάθλους που τη στηρίζουν, περνώντας το εμπόδιο που λέγεται Α2, αρμόζει σ’ αυτούς το πρώτο γράμμα της αλφαβήτα (Α), παρέα με αυτό της αριθμητικής (1).  Δύσκολο εγχείρημα και μεγάλο όνειρο η Α1.
Αν δεν υπάρχουν όμως μεγάλοι στόχοι, αν δεν υπήρχε η σπουδαία ομάδα που μας κάνει υπερήφανους, δεν θα υπήρχε κίνητρο για τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα. Δεν θα είχαμε την ευκαιρία να ζούμε μια γιορτή σε κάθε αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας στην Κατερίνη. Θα είχαμε άδειο το μυαλό μας και δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε ούτε μια μικρή πρόταση στη συγκεκριμένη στήλη. Δεν θα μας δινόταν το δικαίωμα να απαιτήσουμε αυτά που χρειαζόμαστε για να πάμε ψηλά.
Τώρα όμως αισθανόμαστε όλοι συμμέτοχοι στο τεράστιο επίτευγμα και έχουμε έναν επιπλέον λόγο και δικαίωμα να ζητούμε από τους αρμόδιους:
ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ!
Γιάννης Τσαπουρνιώτης 
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: