Σελίδες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Την Κυριακή στις 5 μ.μ.


Παρασκευή 16 Απριλίου 2010
Πιερικός Αρχέλαος – Μ. Αλέξανδρος
Επιστροφή στα όμορφα κυριακάτικα απογεύματα
? Μετά από είκοσι μέρες επιστρέφουν και πάλι στην Κατερίνη τα όμορφα κυριακάτικα απογεύματα για τον υπέροχο κόσμο του μπάσκετ. Ο Πιερικός Αρχέλαος φιλοξενεί στις 5 μ.μ. το Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης, μια ομάδα που αγωνίζεται για την παραμονή της στη Β΄ εθνική κατηγορία. Έτσι, αναμένεται να γίνει ένα καλό παιγνίδι και φίλαθλοι που θα κατακλύσουν το κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης, όπως σε κάθε αγώνα, θα παρακολουθήσουν έναν αγώνα με ενδιαφέρον και για τις δύο πλευρές.

Για τον αγώνα με το Μέγα Αλέξανδρο, ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης δήλωσε: «Πρώτα από όλα να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στους δύο έλληνες προπονητές Ηλία Ζούρο και Φώτη Κατσικάρη για τη συμμετοχή τους στο final four του Eurocap. Είναι πολύ τιμητικό δύο προπονητές να αξιώνουν  τίτλο στο δεύτερο θεσμό της Ευρώπης. Όσο αφορά το παιγνίδι μας με το Μέγα Αλέξανδρο, πρόκειται για μια ομάδα με αναμφισβήτητο ταλέντο και που απαρτίζεται με παιδιά που προέρχονται  από τα σπλάχνα του συλλόγου και από τρεις – τέσσερις έμπειρους παίκτες με μεγάλη προϋπηρεσία στα εθνικά πρωταθλήματα. Το παιγνίδι είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες και για την καθεμιά για τους δικούς της στόχους. Εμείς προετοιμαζόμαστε εντατικά για το παιγνίδι αυτό και περιμένουμε πάλι ο κόσμος την Κυριακή το απόγευμα να είναι στο πλευρό μας».

? Διαιτητές στον παραπάνω αγώνα θα είναι οι κ.κ. Τατούδης και Μερτζάνης, ενώ κομισάριος ο κ. Γιώργος Σαμαλής. 

? Από το σύνδεσμο διαιτητών καλαθοσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας, την Κυριακή το απόγευμα στο Ελληνικό ο Γιώργος Τανατζής διαιτητεύει στον αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και ο Πέτρος Παπαπέτρου στη Νέα Σμύρνη τον αγώνα Πανιωνίου – Ηλυσιακού.

Επίσης, την Κυριακή στη Βέροια ο Σταύρος Ευφραιμίδης στο μικρό τελικό του final four του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών.

? Τέλος, στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΚΕΜ θα γίνει ο παρακάτω αγώνας που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον:

- Ανδρών / Τελική φάση - Α΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Σάββατο 17.4.2010, κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 18,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ – ΑOK Βεροίας. 
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Πιερικός - Με δεκαοκτώ ο Πιερικός από σήμερα στην Καλαμάτα Εκτός αποστολής: Θάνος, Χατζηζήσης, Φρέντερικς τιμωρημένοι, Παστός τραυματίας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010
Στους απόντες για το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι του Πιερικού με την Καλαμάτα προστέθηκε και ο έμπειρος και ικανότατος Τάσος Παστός που μετά την προπόνηση της Τετάρτης ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι οι ενοχλήσεις οφειλόταν σε διάταση και όχι θλάση όπως αρχικά φάνηκε και έτσι χθες αν και ήταν παρών στο γήπεδο προπονήθηκε επιφυλακτικά και φυσικά αποκλείστηκε.
Οι εναπομείναντες για το αυριανό παιχνίδι είναι συνολικά δεκαοκτώ και αυτοί θα πετάξουν σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι για την Αθήνα και από εκεί οδικώς για την Καλαμάτα.
Εκτός αποστολής είναι οι τιμωρημένοι Θάνος, Χατζηζήσης και Φρέντερικς, οι τραυματίες Παστός και Λαζαρίδης, οι ευρισκόμενοι στο στάδιο της τελικής αποθεραπείας Κόιτς και Νίκου και οι νεαροί Μίγκος, Τσιντώτας (τερματοφύλακας) και ο Κουδουνάς (τερματοφύλακας).
Στην αποστολή είναι και ο Δημ. Τόσκας που απουσίαζε με την Εθνική Νέων που αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Σερβίας στο τελευταίο παιχνίδι της προετοιμασίας της. Ο Τόσκας έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε χθες αργά το απόγευμα.
Η αποστολή του Πιερικού θα προπονηθεί σήμερα το πρωί και αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης θ’ αναχωρήσουν για την Θεσ/νίκη και θα πετάξουν για την Αθήνα στις 14:40.
Οι δεκαοκτώ ετοιμοπόλεμοι από τους οποίους ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος θα επιλέξει τους έντεκα που θα ξεκινήσουν αλλά και τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα κάνει είναι οι:
Γουμάγιας, Καρακούτσης (οι δύο τερματοφύλακες), Κωνσταντινίδης, Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Εξουζίδης, Κοντέων, Παντελιάδης, Μαρτίνεζ, Πέντα, Ολγκίν, Γκουγκουλιάς, Ρέγιες, Μακρής, Τόσκας, Τσιτλακίδης, Πλάτανος και Κωτσιόπουλος.

Η χθεσινή προπόνηση
Τα είχε όλα η χθεσινή προπόνηση που την παρακολούθησαν και αρκετοί φίλαθλοι. Άρχισε με το ζέσταμα το οποίο είχε και ταχύτητες και συνεχίστηκε με ασκήσεις κατοχής κα κυκλοφορίας της μπάλας. Το επόμενο στάδιο της προπόνησης είχε τελειώματα φάσεων με σουτ σε εστίες με τερματοφύλακα και κάτω από πίεση.
Ακολούθησε δίτερμα με διάφορες ασκήσεις τακτικής και ολοκληρώθηκε με στημένες φάσεις και αποθεραπεία.
Με τη χθεσινή προπόνηση ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών για το αυριανό παιχνίδι αφού η σημερινή που θα γίνει τα πρωί και θ’ αρχίσει στις έντεκα θα είναι πολύ χαλαρή, θα είναι ένα ξεμούδιασμα και αμέσως μετά η αποστολή θ’ αναχωρήσει για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσ/νίκης. Από την Αθήνα θα μεταβούν στην Καλαμάτα όπου και θα διανυκτερεύσουν.(ΤΟΠΙΚΗ)