Σελίδες

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΣΑΝΤΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ, ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ (2-0) ΜΕ ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ.

ΤΡΙΤΗ 5-1-2010
Την ευκαιρία να τεστάρει τις ικανότητες του Ισπανού μέσου Νταβίντ Σάντσεζ αλλά παράλληλα να δοκιμάσει και άλλους ποδοσφαιριστές είχε ο Σούλης Παπαδόπουλος στο φιλικό αγώνα με την ΜΑΕ Ποντίων που διεξήχθη στο γήπεδο του Δίου και είχε διάρκεια 60 λεπτών (2 ημίχρονα των 30) λόγω του κρύου. Ο Σάντσεζ έδειξε καλά στοιχεία αγωνιζόμενος στο πρώτο ημίχρονο σαν επιτελικός μέσος και στο δεύτερο σαν ανασταλτικός, ωστόσο φάνηκε ακόμη εκτός κλίματος. Παράλληλα, εκτός από τον Ίβηρα ποδοσφαιριστή, στο φιλικό δοκιμάστηκαν και δυο Αργεντινοί ποδοσφαιριστές, ο Γκερμάν Ρικάρντο Ριβέρα και ο Μάυρο Μπέλεν που έδειξαν καλά στοιχεία. Όσον αφορά στον Ριβέρα, είναι 23 ετών, ύψους 1,79, παίζει σαν αριστερός μπακ, αγωνιζόταν στη β' ομάδα της Νιούελς και διαθέτει όλα τα δικαιολογητικά για να του εκδοθεί ιταλικό διαβατήριο. Ο Μάουρο Μπέλεν είναι 24 ετών, αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Ριβέρα και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν παίκτης της Γκιγέρμο Μπράουν, ομάδα 3ης Αργεντινής. Αμφότεροι μπορούν να παίξουν και σαν κεντρικοί αμυντικοί. Οι δυο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στην Ελλάδα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς προσκεκλημένοι του Μαρσέλο Πέντα και μάλιστα ήταν παρόντες στην χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΑΕ Πιερικός.
Εκτός από τους παραπάνω, στο φιλικό δοκιμάστηκαν και ο νεαροί Μπάτσιος και Σταφίδας. Ο πρώτος μέχρι πρότινος ανήκε στο Θερμαϊκό, ενώ ο δεύτερος ανήκε μέχρι πριν λίγο καιρό στο δυναμικό της Ρόδου. Οι δυο παίκτες κατάγονται από τα Ρυάκια και τον Άγιο Σπυρίδωνα αντίστοιχα.
Στο αγωνιστικό μέρος, ο Πιερικός επικράτησε δίκαια με 2-0 με τον Τσιτλακίδη να ανοίγει το σκορ στο 19' με ψηλοκρεμαστό σουτ στην κενή εστια, εκμεταλλευόμενος τη λάθος εκτίμηση του Σαρρή που βγήκε εκτός περιοχής για να απομακρύνει τη μπάλα και τον Παστό στις καθυστερήσεις του β' ημιχρόνου να εκτελεί εύστοχα πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Καζάς σε μαρκάρισμα του Σαρρή στον Τόσκα. Ο Κωνσταντινίδης σημάδεψε για λογαριασμό του Πιερικού το δεξί δοκάρι της ΜΑΕ Ποντίων στο 30' και στη συνέχεια της φάσης ο Μαυρίδης απομάκρυνε τη μπάλα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Τσιντώτας, Παστός, Αγγελόπουλος, Ριβέρα, Κωνσταντινίδης, Τόσκας, Μαρτίνεζ, Σάντσεζ, Τσιτλακίδης, Νίκου, Μπάτσιος. Στο β' ημίχρονο έπαιξαν και οι Κουδουνάς, Μπέλεν και Σταφίδας.
ΜΑΕ Ποντίων (Γιώργος Καμπερίδης): Σαρρής, Μαυρίδης, Μπαλαμπάνης, Οικονόμου, Κουμορτζής, Ταρασιάδης, Μπαγλαρίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Κεστελίδης, Κούρτογλου, Βεϊδαμενίδης. Στο β' ημίχρονο έπαιξαν και οι Ουσταμπασίδης, Αρβανίτης, Εφραιμίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Κατσάρας, Διαμαντόπουλος.
  • Όσοι ποδοσφαιριστές του Πιερικού αγωνίστηκαν χθες, ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα. Δε γυμνάστηκαν οι τραυματίες Κόιτς, Ολγκίν (ελαφρύ διάστρεμμα), ο κρυωμένος Γιαζιτζόγλου και ο Ντεμπελέ που εξακολουθεί να βρίσκεται στη Γαλλία λόγω προσωπικού προβλήματος.
  • Ο έτερος Ισπανός Χοσέ Λουίς Ρέγιες Βερντέχο με τον οποίο υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία, δεν έκανε την εμφανισή του και αναμένεται να βρίσκεται μέχρι το βράδυ στην Κατερίνη.
  • Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 14.00. 
Στις 21.00 απόψε θα πραγματοποιηθεί η ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας της ΠΑΕ Πιερικός στο μεζεδοπωλείο "Ολημερίς" στην οποία θα παραστεί και θα...αποκαλυφθεί το νέο Δ.Σ. της κατερινιώτικης ομάδας. Παρόντες θα είναι φυσικά, το τεχνικό τιμ καθώς και οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού, ανάμεσα στους οποίους δεν αποκλείεται να είναι και οι Ισπανοί Ρέγιες και Σάντσεζ που βρίσκονται μια ανάσα από την σύναψη συνεργασίας με τους "μελανολεύκους". Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και οι παλαίμαχοι του Πιερικού.
Αναδημοσίευση απο το

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ



ΤΡΙΤΗ 5-1-2010
ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!!!



"Με χαρά το καλοκαίρι διαπίστωσα ότι στον ΣΦΚ έχουν αλλάξει πολλά και υπάρχει προγραμματισμός για το μέλλον και την εξέλιξη νέων παιδιών απο τις ακδημίες του Πιερικού, με τις μεταγραφές μικρών αλλά και μεγαλύτερων παιδιών που στελέχωσαν και την ομάδα Νέων του Πιερικού.

Τώρα Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα προχθές δηλώσεις του προπονητή του Πιερικού κ Σούλη Παπαδόπουλου, που αφορούσαν το μέλλον του Πιερικού και την προώθηση ταλέντων απο την Πιερία στις τάξεις της πρώτης ομάδος.Ακουσα ότι θα προωθηθούν κάποια παιδιά απο την ομολγουμένως πολύ καλή ομάδα Νέων του Πιερικού.Ακουσα για προγραμματισμό 3ετίας, με στόχο να φτάσουμε στο επίπεδο, η ομάδα μας να είναι απο εκείνες που θα έχει στο ρόστερ της, πολλούς ποδοσφαιριστές απο την Πιερία.Ακουσα επίσης στα ποδοασφαιρκά στέκια, ότι η Διοίκηση της ΠΑΕ, θα ακολουθήσει πολιτική ενίσχυσης της ομάδος με παράλληλη σταδιακή προώθηση νέων ταλαντούχων στην πρώτη ομάδα.
Για όλα αυτά έχω να προσθέσω και εγώ τη γνώμη μου, πρώτον ώς φίλαθλος του Πιερικού και δεύτερον ώς ένας άνθρωπος που ίσως γνωρίζω και κάποια πράγματα για το ποδόσφαιρο.
-Πρώτον, πιστέυω ότι ομάδα επαρχιακή σάν τον ΠΙΕΡΙΚΟ, που όσες φορές έχει παρουσιάσει κάτι καλό στην μακρόχρονη ιστορία του, το παρουσίασε με πλειοψηφία ντόπιων παικτών. Ηταν αυτοί που τίμησαν τη φανέλλα της ομάδος, ήταν αυτοί που έφερναν τον κόσμο στο γήπεδο.
-Δεύτερον, οικονομικά να το δεί κανείς, είναι βέβαιο, ότι για να έχει διάρκεια η οικονομική στήριξη της ΠΑΕ απο παράγοντες όπως οι σημερινοί μεγαλομέτοχοι, θα πρέπει κάποιοα στιγμή να σταματήσουν να ματώνουν οικονομικά και να στηρίζουν την όλη τους προσπάθεια, με παίκτες, που αφενός δέν θα κοστίζουν στην παρούσα φάση γιατί θα προέρχονται απο τα σπλπαχνα της ομάδος και αφετέρου θα υπάρχει και η δυνατότητα απόσβεσης κεφαλαίων, με χρήματα που θα εισρεύσουν με την προώθηση και μεταγραφή παικτών στην ευρύτερη ποδοσφαιρική αγορά.Ετσι μόνο θα καταστεί δυνατόν να μή βρεθούμε στο επίπεδο να ψάχνουμε χρημαδότες της ΠΑΕ όπως πλαιότερα.

Τρίτον, απαραίτητη προυπόθεση όλων αυτών, είναι ο σχεδιασμός, τουλάχιστον τριετίας, παραγωγής ταλέντων μέσα απο τις ακαδημίες του ΣΦΚ, απο τις ηλικές των αγωνιστικών τμημάτων.Αυτό για να γίνει πράξη, πρέπει να αποκτηθούν και να εκπαιδευτούν στον Πιερικού και μικροί ταλαντούχοι ποδοσφαιστές απο την ευρύτερη Πιερία.Μάλιστα πρέπει να αναπτυχθεί σε καλό επίπεδο και το σκάουτινγκ μικρών ηλικιών, με προγραμματισμό στο μέλλον. 
Ετσι σε κλιμακωτή πρόωθηση ταλέντων απο ένα μικρότερο σε΄ένα μεγαλύτερο αγωνιστικό τμήμα, θα μπορέσουμε να δούμε αξιόλογη ομάδα νέων με παιδιά που θα μπορούν να ανέβουν στην πρώτη επαγγελματική ομάδα του Πιερικού.
Αν αυτό, που κάνουν άλλες ομάδες, το κατανοήσουμε και το κάνουμε πράξη στον Πιερικό, τότε να το θυμάστε, θα φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα,η ομάδα μας να μεσουρανεί στην Α Εθνική κατηγορία, αλλά να έχει και διάρκεια..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ Κ......

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΙΣ 23/9/1962 - Η πρώτη άνοδος

ΣΤΙΣ 23/9/1962

Τότε έπαιξε η ομάδα μας το πρώτο της παιχνίδι στην Α' Εθνική. Απόλλων Αθηνών- Πιερικός 1-1. Το πρώτο γκολ της ομάδας μας στα μεγάλα σαλόνια ο Ορφανίδης. Παραθέτω κάποιο απόσπασμα της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ".











Η πρώτη άνοδος

Μόνο αν γνωρίσουμε το παρελθόν θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε σωστά το παρόν και να διαπρέψουμε στο μέλλον.
Αναρτήθηκε από ΣΦΙΠ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΜΕ ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ.

ΤΡΙΤΗ 5-1-2010

 
Την ΑΕ Ποντίων θα αντιμετωπίσει σήμερα Τρίτη σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας ο Πιερικός στις 15.00 στο γήπεδο του Δίου. Ο Σούλης Παπαδόπουλος θα δώσει χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν (ή έπαιξαν λίγο) στο χθεσινό 1-0 επί της Ρόδου ενώ δεν αποκλείεται να τεστάρει και τους Ισπανούς Ρέγιες και Σάντσεζ που αναμένονται αύριο στην Κατερίνη.Όσοι έπαιξαν κόντρα στους Ροδίτες θα ακολουθήσουν χαλαρό πρόγραμμα.(ΠΗΓΗ)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΦΕΡΝΕΙ ΡΕΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΣΕΖ!

ΤΡΙΤΗ 5-1`-2010

Τους Ισπανούς μέσους Χοσέ Λουίς Ρέγιες Βερντέχο και Νταβίντ Σάντσεζ φέρνει αύριο στην Κατερίνη ο Πιερικός. Ο πρώτος είναι 28 ετών, με ύψος 1,86 και αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά. Είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους καθώς έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στη χώρα μας με τις φανέλες του Άρη (2006-7 10 συμμετοχές στη Super League, του Ατρομήτου (2007-8 13 συμμετοχές στη Super League), του Λεβαδειακού (2007-8 11 συμμετοχές και 1 γκολ στη Super League) και του Εθνικού Αστέρα (2008-9 25 συμμετοχές και 1 γκολ στη Β' Εθνική). Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν ανήκοντας στο δυναμικό της Τολέδο, ομάδας 3ης Εθνικής Ισπανίας, από την οποία όμως έμεινε ελεύθερος. Πριν την...ελληνική του περιπέτεια φορούσε τη φανέλα της ισπανικής Καντίθ ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Πέρυσι, στο Πιερικός-Εθνικός Αστέρας 2-1 είχε πολύ καλή απόδοση.

Ο Νταβίντ Σάντσεζ είναι αριστεροπόδαρος μέσος με επιτελικές αλλά και ανασταλτικές ικανότητες, 28 ετών με ύψος 1,88. Μέχρι πρότινος ανήκε στη ρουμανική Πολιτέχνικα Τιμισοάρα από την οποία είχε αγωνιστεί ως δανεικός στη Γκλόρια Μπουζάου το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν (11 εμφανίσεις και 1 γκολ). Πριν την Τιμισοάρα ο Σάντσεζ αγωνιζόταν στην Ταραγόνα (2007-8, 17 αγώνες και 1 γκολ) και πιο πριν στις Αλμπαθέτε (2005-07, 57 εμφανίσεις και 3 γκολ), Αλαβές (2004-5, 8 συμμετοχές και 1 γκολ), Αλμπαθέτε (2003-5, 47 συμμετοχές και 1 γκολ) και Μπαρτσελόνα Ατλέτικ (2001-03, 68 συμμετοχές και 13 γκολ), θυγατρικής της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα μέχρι το 2005 αγωνιζόταν στις Αλαβές και Αλμπαθέτε ως δανεικός. Οι Καταλανοί τον είχαν αποκτήσει από την 3η ομάδα της Σεβίλλης το 2001.
Η περίπτωση του Ρέγιες φαντάζει...τελειωμένη και ο παίκτης αναμένεται, αν περάσει τις ιατρικές εξετάσεις να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πιερικό. Όσον αφορά στον Σάντσεζ, θα περάσει πρώτα από το "μικροσκόπιο" του Σούλη Παπαδόπουλου στο αυριανό φιλικό με την ΑΕ Ποντίων κι αν πείσει για την αξία του, ο Κορυδαλλιώτης τεχνικός θα "ανάψει το πράσινο φως" για την απόκτησή του.(ΠΗΓΗ)
http://sfkpierikos.blogspot.com/ 

Για το Πρωτάθλημα Νέων Β’ Εθνικής

ΤΡΙΤΗ 5 -1-2010


Άνετη νίκη των Νέων του Πιερικού στο γήπεδο της Βροντούς
Πιερικός - Ρόδος 4 – 1
Πολύ καλοί οι Νέοι του Πιερικού επικράτησαν δίκαια και άνετα της αντίστοιχης ομάδας της Ρόδου με 4-1 τέρματα.
Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Βροντούς και οι Νέοι του Πιερικού κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό και με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχαν εξασφαλίσει την επικράτηση αφού ήδη είχαν προηγηθεί με 3-0 τέρματα.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Νέους μας να σημειώνουν άλλο ένα γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και τους φιλοξενούμενος στο 81’ να μειώνουν σε 4-1.
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ..
Στο 9' ο Τσικαδέρης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Κωτσιόπουλου πέρασε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρίκη.
Στο 10' ο Καμπερίδης, έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Νέους του Πιερικού γράφοντας το 1-0.
Στο 24' ο Πιερικός διπλασιάζει τα τέρματά του, όταν ο Σεχολάρι, σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Καρίκης αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα 2 - 0.
Στο 30' ο Σεχολάρι με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, απέφυγε δύο φορές το προσωπικό του αντίπαλο και μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε διαγώνια, στην δεξιά γωνία του Καρίκη σημειώνοντας το 3 - 0.
Στο 47' ο Τσικαδέρης έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Καμπερίδης πλάσαρε από κοντά όμως η μπάλα πέρασε σίρριζα άουτ από το δεξί δοκάρι της Ρόδου.
Στο 60' διαγώνιο σουτ του Σεχολάρι, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Καρίκη και πέρασε άουτ.
Στο 64' ο Καμπερίδης με κοντινό πλασέ ύστερα από πάσα του Τσικαδέρη σημείωσε το 4 - 0.
Στο 68' σουτ - φάουλ του Ταγκάεβ πέρασε σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αλεξίου.
Στο 81' ο Ταγκάεβ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κόντος με καρφωτή κεφαλιά μείωσε σε 4 - 1.
Στο 85' ο Αλεξίου "νίκησε" τον Ταγκάεβ διώχνοντας με τα πόδια σε ανεπανάληπτο τετ - α - τετ κρατώντας το 4 - 1.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γκαραγκάνης με βοηθούς τους κ.κ. Ατματζίδη - Αγγελόπουλο.
Οι συνθέσεις
Νέοι Πιερικού: Αλεξίου, Καραγκούνης, Ντόσης (61' Μάρκογλου), Κραγιόπουλος, Κωτσιόπουλος, Μπαρέκας (53' Μετενίδης), Τσικαδέρης, Μίγκος, Σεχολάρι, Καμπερίδης, Τσιανάκας.
Νέοι Ρόδου: Καρίκης, Σκαρτάδος, Παπαδόπουλος, Κόντος, Αρβανίτης (63' Καμπούρης), Σώτα, Ταγκάεβ, Παπουτσογιαννόπουλος (83' Νικάνδρου), Κουρέτας, Ιμερελάι, Χατζηπαυλής (70' Ριζόπουλος)(ΤΟΠΙΚΗ)

Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας

ΤΡΙΤΗ 5-1-2010
Ποδαρικό με νίκη στο 2010
Πιερικός – Ρόδος 1-0
Το γκολ ο Γκουγκουλιάς




Ιδανικό ξεκίνημα για τον Πιερικό με τον ερχομό του νέου χρόνου κυρίως γιατί πήρε τους τρεις βαθμούς που δικαιούνταν σύμφωνα με την αγωνιστική του παρουσία.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Πιερικός δεν είχε την πάρα πολύ καλή απόδοση των εντός έδρας παιχνιδιών στα οποία όμως δεν είχε την τύχη και τη χαρά να πανηγυρίσει στο τέλος την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός ενώ ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του δεν δημιούργησε φάσεις εκτός από δύο περιπτώσεις για να πετύχει γκολ. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε.... τη Ρόδο από το πρώτο λεπτό και κατάφερε πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους ν’ ανοίξει το σκορ. Η πίεση του Πιερικού συνεχίστηκε και θα μπορούσε να πετύχει και άλλο ένα γκολ στις φάσεις του 62ου (Γκουγκουλιάς) και 73ου (Μακρής) λεπτού. Όπως βέβαια και σ’ αυτή του 55ου λεπτού στο δυνατό σουτ του Παντελιάδη που αποκρούστηκε τυχαία από αντίπαλο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πιερικός δέχτηκε στην πίεση της Ρόδου χωρίς όμως να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση για τους αντιπάλους, πλην αυτής του τελευταίου λεπτού όταν σε έναν συνωστισμό πολλών παικτών του Πιερικού και της Ρόδου, το σουτ του Καφαντάρη αποκρούστηκε από τον Γκουγκουλιά.
Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους του Πιερικού γιατί είδαν επιτέλους την ομάδα τους να κερδίζει σ’ ένα παιχνίδι και να παίρνει τους βαθμούς που απόλυτα δικαιούνταν.

Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ
Στο 8’ μετά από σέντρα του Θάνου στην καρδιά της άμυνας της Ρόδου, αρχικά ο Ολγκίν δεν βρήκε τη μπάλα και στη συνέχεια ο Φρέντερικς που προσπάθησε δεν τα κατάφερε γιατί στο μεταξύ είχε βγει ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 40’ ο Θάνος έστρωσε τη μπάλα στον Παντελιάδη που έπιασε ένα πολύ δυνατό απευθείας σουτ που κατευθυνόταν στην αριστερή γωνία αλλά η μπάλα βρήκε το πόδι του Μπιμπίρη, άλλαξε πορεία και στη συνέχεια έδιωξε ο Τασίδης.
Στο 55’ ένα πολύ ωραίο δυνατό διαγώνιο σουτ του Παντελιάδη έφυγε μόλις άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Ρόδου.
Στο 56’ ο Πέντα έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Φρέντερικς φάνηκε ότι θα κερδίσει τη μπάλα και θα τη στείλει στα δίχτυα αλλά κάπου στραβοπάτησε, έπεσε κάτω και πρόλαβε ο τερματοφύλακας και μπλόκαρε. Ο Φρέντερικς στη φάση αυτή τραυματίστηκε ελαφρά.
Στο 58’ ο Πιερικός ανοίγει το σκορ. Θάνος και Πέντα άλλαξαν τη μπάλα, ο Πέντα έφυγε γρήγορα από τα δεξιά και γύρισε μία πολύ ωραία δυνατή παράλληλη σέντρα, στην τροχιά της μπάλας πετάχτηκε ο Γκουγκουλιάς και με πολύ ωραία κεφαλιά πάνω στην κίνηση «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλο γράφοντας το 1-0.
Στο 62’ ένα πολύ ωραίο σουτ του Γκουγκουλιά από το ύψος της γραμμής τη μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 73’ ο Πέντα έβγαλε και πάλι ωραία παράλληλη σέντρα, ο Μακρής πετάχτηκε, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας έπεσε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια σώζοντας.
Στο 90’ στην απέλπιδα προσπάθεια της Ρόδου να ισοφαρίσει μαζεύτηκαν στην περιοχή του Πιερικού παίκτες της Ρόδου και του Πιερικού και εκεί ο Καφαντάρης έπιασε ένα σουτ που όμως αποκρούστηκε από τον Γκουγκουλιά σε κόρνερ.
Άλλη μία εχθρική διαιτησία για τον Πιερικό ήταν αυτή του κ. Σφήκα από το Σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής με βοηθούς τους κ.κ. Κομήτη (Ανατ. Αττική) και Σίπκα Ι. (Πέλλα).
Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή αντίκρισαν από τον Πιερικό οι Χατζηζήσης, Καρακούτσης, Εξουζίδης, Θάνος, Φρέντερικς και Καντιμίρης Στ., Πρίπου και Γκέτσιος από τη Ρόδο.

Οι συνθέσεις
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Παντελιάδης, Φρέντερικς (90+1' Φ. Κωνσταντινίδης), Θάνος, Πέντα, Ολγκίν (34' λ.τ Γκουγκουλιάς).
Ρόδος (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Παναγιωτόπουλος, Ζιλβάν (63' Καφαντάρης), Γ. Καντιμοίρης, Μπιμπίρης, Κακλαμάνος, Δανάς, Πρίπου, Στ. Καντιμοίρης, Οξύζογλου (82' Γκέσιος), Βεργώνης, Πελέκης (77' Στεργαλλάς).
 Οι δηλώσεις των δύο προπονητών
Παναγιώτης Τζαναβάρας, προπονητής Ρόδου
Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, την πρώτη του 2010 που έγινε στην Κατερίνη, ο προπονητής της Ρόδου κ. Τζαναβάρας δήλωσε:
«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Σε ότι αφορά το παιχνίδι είμασταν πολύ καλοί στο πρώτο 20λεπτο αλλά στη συνέχεια ο Πιερικός ήταν καλύτερος, μας πίεσε και τότε είχαμε προβλήματα σε ότι αφορά την ανάπτυξή μας και κινδυνέψαμε σε κάποιες φάσεις όχι όμως ιδιαίτερα επικίνδυνες και οι περισσότερες από στημένες φάσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως και στο συγκεκριμένα στο πρώτο 15λεπτό, ο Πιερικός ήταν καλύτερος, μας πίεσε πολύ και θεωρώ ότι τότε χάθηκε το παιχνίδι γιατί ο Πιερικός βγήκε πολύ καλύτερα και η πίεσή του μας ανάγκασε να κάνουμε κάποια λάθη και από εκεί ήρθε και η φάση του γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε με κάποιες αλλαγές και ίσως θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση του τελευταίου λεπτού και εκεί μου είπαν οι παίκτες ότι υπήρχε κάποιο χέρι που μπορούσε να δώσει ο διαιτητής. Χάσαμε ένα παιχνίδι και πάλι με 1-0 κάτι που συνηθίζουμε στα τελευταία παιχνίδια.
Το δικαιότερο ίσως αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι και τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.
Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πιερικού και του εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».
 Ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος, προπονητής Πιερικού
Μετά τον προπονητή της Ρόδου το λόγο πήρε ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος και οι δηλώσεις που έκανε είναι:
«Να ευχηθώ πρώτα σ’ όλους το 2010 να είναι μια καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο και για όλους τους ποδοσφαιριστές να έχουν όσο γίνεται πιο λίγους τραυματισμούς.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, πάνω απ’ όλα, γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια πράγματι παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά σε κάποιες στιγμές αδράνειας ή από κάποιο λάθος στο τέλος πάντα την πληρώναμε. Σήμερα ευτυχώς δεν το πληρώσαμε αν και νομίζω ότι η νίκη μας είναι δίκαιη απέναντι σε μια ομάδα που δεν μας δημιούργησε σχεδόν καμία ευκαιρία εκτός από μία φάση στο τέλος στην αναμπουμπούλα που έγινε μέσα στην περιοχή μας και η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Γκουγκουλιά. Ήταν μια δίκαιη νίκη γιατί και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν καλύτεροι παρόλο που δεν πιάσαμε καλή απόδοση όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Νομίζω όμως ότι θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι στις φάσεις με τον Γκουγκουλιά και το Μακρή και να μην είχαμε αυτό το άγχος  που παρουσιάστηκε στα τελευταία λεπτά.
Πιστεύω όμως ότι το άγχος το έχουμε μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα που ισοφαριστήκαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και είναι λογικό μετά από αυτό που πάθαμε να έχουμε κάποιο άγχος στην έδρα μας.
Είχαμε μιλήσει με τα παιδιά γιατί εκτός έδρας πάμε και παίρνουμε βαθμούς και τους πετάμε μέσα στο γήπεδό μας. Σήμερα εμείς θέλαμε με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά σε λογικά και αθλητικά πλαίσια, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξεκινά η χρονιά καλά για μας αλλά νομίζω ότι είτε καλά ξεκινήσεις είτε μέτρια αυτό που μετρά είναι το τι κάνεις στο τέλος.
Θέλαμε πολύ τη νίκη για να ξεφύγουμε και από κάτω γιατί βλέπουμε τι γίνεται στις τελευταίες θέσεις γιατί φέτος το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Μπήκαμε τώρα στην πρώτη οκτάδα με κάποια απόσταση από τους τελευταίους και με κάποια κοντινή απόσταση με την πρώτη εξάδα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, δύο παιχνίδια και έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο και πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά γιατί μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Εθνικό και ένα ακόμα πιο δύσκολο στο θεσμό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και μαζί με το παιχνίδι της μεθεπόμενη Κυριακής με την Κέρκυρά έχουμε τρία δύσκολα συνεχόμενα παιχνίδια και θα πρέπει να δουλέψουν πολύ όλα τα παιδιά για να βοηθήσουν.
Εύχομαι στη Ρόδο καλή συνέχεια και να κάνει στο πρωτάθλημα μια αξιόλογη πορεία».
 Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών
Γιώργος Δανάς, ποδοσφαιριστής Ρόδου
Εκπροσωπώντας τους παίκτες της Ρόδου ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Δανάς είπε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και εμείς από την πλευρά μας όλη την εβδομάδα δουλέψαμε για το παιχνίδι αυτό και πως αναπτύσσεται ο Πιερικός και πως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι χάσαμε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή απλώς πρέπει να προσέξουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια να είμαστε πιο σοβαροί και τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και υγεία».
 Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου, ποδοσφαιριστής Πιερικού
Από την άλλη πλευρά για του ποδοσφαιριστές του Πιερικού δηλώσεις έκανε ο Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου:
«Εύχομαι καλή χρονιά στην ομάδα της Ρόδου και στη δική μας και πάνω απ’ όλα υγεία. Ήταν ένα παιχνίδι για μας σήμερα που οπωσδήποτε έπρεπε να κερδηθεί και δουλέψαμε πάρα πολύ όλη την εβδομάδα γι’ αυτό το παιχνίδι. Ευτυχώς καταφέραμε και κερδίσαμε το παιχνίδι μετά από σχετικά καλή απόδοση παρότι και στα τελευταία παιχνίδια είμασταν πολύ καλοί από κάποιο στιγμιαίο λάθος χάναμε δικά μας παιχνίδια και αυτό μας στοίχησε πολλούς βαθμούς. Ελπίζω η καινούρια χρονιά όπως άρχισε με το δεξί να έχει ανάλογη συνέχεια για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε και στο τέλος να χαμογελάσουμε εμείς»(ΤΟΠΙΚΗ)

Σ.Φ.Κ. <<Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ>> - ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010
ΜΕ ΝΙΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ 2010 ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ  3-1
(25-20, 25-11, 23-25, 25-14)

Με το ‘δεξί’ ξεκίνησαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Πιερικού όπου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 2ου γύρου κέρδισε στο τοπικό ντέρμπι την ομάδα του Αρχελάου με 3-1 σετ παραμένοντας έτσι στην 1η θέση της βαθμολογίας συνεχίζοντας την προσπάθεια της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην ΄Β Εθνική κατηγορία.


   Ο προπονητής Κ. Σαρρής δοκίμασε σχεδόν όλους τους παίκτες και διάφορα συστήματα ενόψει των δυο δυσκολότερων παιχνιδιών με την Σκύδρα και την Πτολεμαΐδα που θα ορίσουν και την πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Στο 1ο σετ με πολλές αλλαγές στη σύνθεση και στη διάταξη το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο μέχρι τον 19ο πόντο όπου ξέφυγε η ομάδα του Πιερικού για να το κερδίσει με 25-20. Στο 2ο σετ οι παίκτες του Πιερικού μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πήραν διαφορά από την αρχή του σετ για να τη κρατήσουν μέχρι το τέλος κερδίζοντας το σετ με 25-11. Στο 3ο σετ οι παίκτες του Αρχελάου ήταν πιο αποφασιστικοί από του παίκτες του Πιερικού προηγήθηκαν 24-21 και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά εύκολα λάθη της του Πιερικου σε όλη τη διάρκεια του σετ το κέρδισε με 25-23. Στο 4ο σετ η ομάδα του Πιερικού πήρε διαφορά από την αρχή και τελικά πήρε και το σετ με 25-14 και την νίκη με 3-1 σετ διατηρώντας την στην 1η θέση της βαθμολογίας.
    Ο κόσμος της Κατερίνης βρέθηκε στο γήπεδο και έδειξε την αγάπη του για το βόλεϊ και την επιθυμία του να δει να αγωνίζεται μια ομάδα της στις υψηλές κατηγορίες. Ο Πιερικός έχει ως βασικό στόχο την άνοδο στη΄Β Εθνική κατηγορία, βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας ενώ συνάμα έχει κερδίσει για 2η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή στους ¨Εφηβους δείχνοντας ότι με συνετή οργάνωση και πειθαρχία σε όλους τους τομείς τα αποτελέσματα έρχονται γρήγορα. Ο πολύ μεγάλος αριθμός αγοριών και κοριτσιών που υπάρχουν στο τμήμα βόλεϊ του Πιερικού αποτελούν τις βάσεις για την επίτευξη των πολύ υψηλών στόχων του τμήματος.
 Η σύνθεση: Σαμαλής Θ., Γερομιχαλός Αθ., Ξενίδης Γ., Κρομύδας Π., Σαρρής Κ., Σουλής Κ., Καλιακός Σ., Πάππας Κ., Γρηγοριάδης Κ., Αλεξίου Γ., Γεωργόπουλος Αλ., Γερομιχαλός Δημ.

Τα άλλα αποτελέσματα
ΑΣ ΑΤΛΑΣ - ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 0-3
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ- ΦΣ ΑΡΙΩΝ 0-3
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 3-1
Η βαθμολογία

α/α                           ΟΜΑΔΑ                        ΑΓΩΝΕΣ              ΣΕΤ      ΒΑΘΜΟΙ
1            ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ                                    9                    27-5           25
2            ΦΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ                  9                    26-5           25
3            ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ           9                   22-10          19
4            ΑΣ ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ                                9                   15-17           13
5            ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ              9                   14-20            9
6            ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ                       8                    9-18             7
7            ΑΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                     8                    8-20              7
8            ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ                      9                    0-27             0

Η διοίκηση και οι προπονητές του τμήματος βόλεϊ του Πιερικού ευχαριστούν θερμά τους αδερφούς Κουτσιμάνη και τις εταιρείες ‘NISSAN’ ‘FORD’ ‘SUBARU’ & ‘CHINA MOTOR’ για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. 
 Εάν και εσείς θέλετε να εγγράψετε το παιδί σας στο ομαδικό αυτό άθλημα που ασκεί το σώμα και καλλιεργεί το πνεύμα, με προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο βόλεϊ, δοκιμασμένους παιδαγωγούς με αθλητική προσφορά στην πόλη μας, μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες στους υπεύθυνους προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολυετή πείρα στο βόλεϊ, Σαρρή Κών/νο κιν.6944995697 και Παναγιωτίδου Αικατερίνη κιν.6948724752.