Σελίδες

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ - Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009 (τοπικη)

Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ - Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ
Η φανταστική πορεία της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής φέρνει στη μνήμη μας την πορεία του Πιερικού την περίοδο 1982-83. Η σπουδαία ομάδα της εποχής εκείνης, (Χελιδώνης, Παπαπέτρου, Πετρίδης, Χοτοκουρίδης, Βαφείδης, Μπουρμπουλέντρας, κ.α.), με την ιστορική νίκη στον αγώνα μπαράζ της Λάρισας, με αντίπαλο το Νέστωρα Θεσσαλονίκης, σημείωσε τη σημαντικότερη επιτυχία στην ιστορία του Κατερινιώτικου μπάσκετ. Την άνοδο στην Α’ εθνική.
Υπάρχουν κοινά στοιχεία ανάμεσα στο ένδοξο παρελθόν και στην σημερινή ομάδα που εκπροσωπεί επάξια το μπάσκετ της πόλης. Η ποιότητα των διοικούντων, το ταλέντο των παικτών και η γιορτινή ατμόσφαιρα στο γεμάτο από φιλάθλους κλειστό γυμναστήριο, είναι τα σημεία που ενώνουν το χθες με το σήμερα.
Χωρίς πολλά λόγια, με σοβαρή δουλειά, επιμονή και υπομονή,  η διοίκηση, οι καλαθοσφαιριστές και ο προπονητής οδηγούν το σύλλογο με σταθερά βήματα στην κορυφή. Η ομάδα απολαμβάνει την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα έχοντας συγκατοίκους το Λαύριο, τον Πανελευσινιακό, τον Αίαντα Εύοσμου και το Άργος, με μόνη ήττα αυτή που της στέρησαν οι διαιτητές στον αγώνα του Εύοσμου.
Το μπάσκετ επέστρεψε δυναμικά στον αθλητισμό της Κατερίνης και αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια. Η προσέλευση του κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο σε κάθε αγωνιστική, πέραν της σπουδαίας ομάδας που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, οφείλεται και στην επικοινωνία, στην άμεση επαφή και προσέγγιση της διοίκησης με το φίλαθλο κόσμο του Πιερικού.  Τα νέα παιδιά που κέρδισε το μπάσκετ τον τελευταίο καιρό αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον. Οι άνθρωποι που διοικούν το σύλλογο έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους άπειρες φορές και τα κολακευτικά μας λόγια δεν επαρκούν για να καλύψουν το μέγεθος της συνολικής προσπάθειας που καταβάλουν.
Η ομάδα έχει φοβερές δυνατότητες τις οποίες διαπιστώνουμε σε κάθε παιχνίδι. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και την ανάλογη σοβαρότητα από όλους. Το όνειρο μπορεί να γίνει πράξη και θα είναι η ανταμοιβή για όλους όσους μοχθούν καθημερινά για το σύλλογο. Ας χτυπήσουμε δειλά-δειλά την πόρτα της Α2. Το αξίζουμε γιατί είμαστε ενωμένοι, γιατί έχουμε όραμα, γιατί έχουμε μια ομάδα, σπουδαία και δυνατή. Γιατί για μας, η μεγαλύτερη ομάδα είναι ο Πιερικός.
Η επόμενη γιορτή θα μας βρει συσπειρωμένους το Σάββατο  28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 19:00 μ.μ. με αντίπαλο την ομάδα του Πανελευσινιακού. Καλή διασκέδαση σε όλους και καλή επιτυχία στην αγαπημένη μας ομάδα.
Και μην ξεχάσω…
ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για ακόμη μια φορά φίλε Γιάννη με βρίσκεις πλήρως συντεταγμένο στις τοποθετήσεις σου...Η μεγαλύτερη μπασκετική μας ομάδα και εκπρόσωπος της περιοχής μας στην Β΄εθνική κατηγορία (προς το παρόν), κατάφερε πολλές φορές πέρσι να μας κάνει υπερήφανους στα παιχνίδια της , τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Φέτος, με προσοχή στα όσα πράτει σε όλα τα επίπεδα, έχει γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στο πρωτάθλημα που μετέχει, και καταφέρνει να προσελκύει τον κόσμο της πόλης, και όχι μόνο, γιατί κινείται σε σοβαρούς και οργανωμένους, σε όλα τα επίπεδα ρυθμούς. Όλοι ευχόμαστε να συνεχίσει με επιτυχία η πολύ καλή χρονιά που ξεκίνησε για την ομάδα της πόλης, η οποία αν και το ένα συνθετικό του ονόματός της φέρει το όνομα του κεντρικού μας σωματείου, αυτό δεν ήταν αρκετό ωστε να σταλθεί τιμιτικά μια πρόσκληση στον Απόστολο Πόδα και το συμβούλιό του, ωστε να παρευρεθεί στον χορό του κεντρικού μας σωματείου την Τρίτη...
Μπάμπης Πεϊδης
Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής
Αθλητικογράφος