Σελίδες

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας - 14η αγωνιστική Όλοι οι αγώνες αύριο 15:00

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Με τους αγώνες της 14ης αγωνιστικής συνεχίζεται το ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας. Τα πιο σπουδαία παιχνίδια είναι αυτά στα οποία τίθενται αντιμέτωπες οι ομάδες που δίνουν τη μάχη της εξάδας με άλλες που θέλουν να εξασφαλίσουν βαθμούς ώστε να μην περιέλθουν στη δίνη της μάχης για την παραμονή.
Ένα από τα πιο σπουδαία παιχνίδια είναι ίσως αυτό που θα γίνει στον Κολινδρό μεταξύ της τοπικής Αναγέννησης και του Ολύμπου Αγ. Σπυρίδωνα όπως και αυτό της 25ης Μαρτίου με τον Μακεδονικό Ν. Εφέσου, Καλλιθεακού – Μακεδόνων Πιερίων και Πιερικού Κ. Αγιάννη με τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου.
Φυσικά όχι ότι τα άλλα παιχνίδια δεν είναι ενδιαφέροντα αλλά υπάρχουν και παιχνίδια που οι δυνατές κατά τεκμήριο ομάδες, αυτές που προηγούνται στη βαθμολογία είτε παίζουν στην έδρα τους είτε εκτός είναι πιο κοντά στη νίκη.
 

Αναλυτικότερα οι αγώνες της 14ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
 

Διγενής Αλωνίων – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

Φαβορί για τη νίκη στο παιχνίδι αυτό είναι ο πρωτοπόρος και αήττητος εκτός έδρας Αχιλλέας Νεοκαισάρειας που στα έξι μέχρι τώρα εκτός έδρας παιχνίδια έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία, είναι σαφώς πιο δυνατός από τον γηπεδούχο Διγενή Αλωνίων που βρίσκεται στην προτελευταία θέση με έξι βαθμούς και το μέλλον του σε ότι αφορά την παραμονή του στην Β’ κατηγορία είναι αβέβαιο σύμφωνα βέβαια με την μέχρι τώρα αγωνιστική του παρουσία.

Ο Διγενής Αλωνίων στα δεκατρία παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα έχει έξι βαθμούς τους οποίους πήρε από μία νίκη και μία ισοπαλία στην έδρα του και δύο από εκτός έδρας ισοπαλίες.

Τον τελευταίο καιρό ο Διγενής χτυπάει τα παιχνίδια, τα παλεύει αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν δεν παίρνει θετικό αποτέλεσμα. Προέρχεται από εκτός έδρας ήττα ενώ ο αντίπαλός του Αχιλλέας προέρχεται από νίκη στην έδρα του επί της 25ης Μαρτίου με 3-1 τέρματα.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Σταυρίδης Ι. με βοηθούς τους κ.κ. Αβραμίδη και Σβάρνα.

Αναγέννηση Κολινδρού - Όλυμπος Αγ. Σπυρίδωνα

Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στο γήπεδο του Κολινδρού μεταξύ της τοπικής Αναγέννησης και του Ολύμπου Αγ. Σπυρίδωνα. Η γηπεδούχος βρίσκεται στην 9η θέση με δεκαεννέα βαθμούς, έχει μία διαφορά ασφαλείας αυτή τη στιγμή με τις ομάδες που δίνουν τη μάχη της παραμονής αλλά σίγουρα θα κυνηγήσει τη νίκη για να είναι ακόμα πιο σίγουρη.

Από την άλλη πλευρά ο Όλυμπος Αγ. Σπυρίδωνα είναι στην 12η θέση μαζί με τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου και ο κίνδυνος είναι ορατός. Εκτός έδρας η ομάδα του Αγ. Σπυρίδωνα είναι αδύνατη αφού στα έξι μέχρι τώρα παιχνίδια έχει μία νίκη και πέντε ήττες. Είναι όμως μία ομάδα με πολλά νέα παιδιά στην εντεκάδα που μάχεται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ικανή και επικίνδυνη να πάρει θετικό αποτέλεσμα αν βρει τον αντίπαλό της σε άσχημη μέρα. Φαβορί για τη νίκη είναι η γηπεδούχος Αναγέννηση Κολινδρού.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Κουτσουράς με βοηθούς τους κ.κ. Γκαραγκάνη και Κύφο.

Κεραυνός Μακρυγιάλου – Ελπίς Ανδρομάχης

Και στο παιχνίδι αυτό έχουμε την αναμέτρηση δύο ομάδων με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Ο ουραγός Κεραυνός Μακρυγιάλου παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, δεν καταθέτει τα όπλα και συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη σε κάθε παιχνίδι.

Η 2η της βαθμολογίας Ελπίδα Ανδρομάχης είναι το φαβορί για τη νίκη αλλά για να φτάσει σ’ αυτή θα πρέπει οι παίκτες της να παίξουν το καλό ποδόσφαιρο που ξέρουν και κυρίως να είναι αγωνιστικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η Ελπίδα Ανδρομάχης είναι αήττητη εκτός έδρας με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Είναι η 2η ομάδα που παραμένει αήττητη εκτός έδρας. Η άλλη είναι ο πρωτοπόρος Αχιλλέας.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Νταμπώσης Ι. με βοηθούς τους κ.κ. Τόλιο και Καλφούντζου.

25η Μαρτίου - Μακεδονικός Ν. Εφέσου

Πολύ σπουδαίο το παιχνίδι που θα γίνει στο γήπεδο της Μαρτίου αφού και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα με τη γηπεδούχο 25η Μαρτίου να θέλει μόνο τη νίκη για να επωφεληθεί τυχόν απώλειες βαθμών των ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα και να πάρει κάποια θέση στην προνομιούχο εξάδα. Λόγω έδρας είναι το φαβορί για τη νίκη αλλά εκτός αυτού και αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Στο γήπεδό της η Μαρτίου έχει τέσσερις νίκες και δύο ήττες.

Από την άλλη πλευρά ο Μακεδονικός Ν. Εφέσου παρουσιάζεται αδύνατος εκτός έδρας αφού στα έξι μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει έχει δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Ο Μακεδονικός Ν. Εφέσου προέρχεται από εκτός έδρας ήττα με 1-0 στην έδρα της Ελπίδας Ανδρομάχης.

Από ήττα προέρχεται και η Μαρτίου που έχασε στη Νεοκαισάρεια από τον τοπικό Αχιλλέα με 3-1 τέρματα.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Χαραλαμπίδης με βοηθούς τους κ.κ. Κούγιουντζιτς και Μπλέτσιου.

Πιερικός Αρωνά – Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς

Ένα από τα πιο σπουδαία παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής θα γίνει στο γήπεδο του Αρωνά μεταξύ του τοπικού Πιερικού και του Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς. Ο Πιερικός Αρωνά βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στην έδρα του έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες ενώ ο Π.Α.Ο. Κ. Μηλιάς εκτός έδρας έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Το παιχνίδι παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Μηλιάς είναι από τις καλές του πρωταθλήματος, γι’ αυτό άλλωστε είναι και 2η , είναι αμφίρροπο γιατί η ομάδα του Αρωνά τον τελευταίο καιρό παίζει καλό ποδόσφαιρο και την περασμένη Κυριακή νίκησε εκτός έδρας τους Μακεδόνες Πιερίων με 1-0.

Έτσι λοιπόν οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι που θα κριθεί από την αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Νίκολιτς με βοηθούς τους κ.κ. Πάτσα και Αγγελόπουλο.

Καλλιθεακός – Μακεδόνες Πιερίων

Με την ψυχολογία ανεβασμένη στα ύψη οι παίκτες του Καλλιθεακού μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Αγίου Σπυρίδωνα με 3-1 τέρματα, περιμένουν την ομάδα των Μακεδόνων να συνεχίσουν τη νικηφόρο πορεία τους και να σταθεροποιηθούν στην προνομιούχο εξάδα.

Ο Καλλιθεακός είναι το φαβορί για τη νίκη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την έχει εξασφαλισμένη. Οι Μακεδόνες Πιερίων που δίνουν τη μάχη της παραμονής μπορεί μέχρι στιγμής να μην έδειξαν ότι και εκτός έδρας είναι καλοί (μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες), αλλά όλοι γνωρίζουν ότι είναι μία ομάδα πολύ καλύτερη από αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Κατανάς  με βοηθούς τους κ.κ. Καριψιάδη και Τσικακόλια.

Άρης Κοκκινοπλιτών – Ελπίς Κατερίνης

Το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης του γηπέδου Παραλίας μεταξύ του Άρη Κοκκινοπλιτών και της Ελπίδας Κατερίνης είναι ο γηπεδούχος Άρης που στο γήπεδό του παραμένει αήττητος με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες και είναι από τα φαβορί της εξάδας.

Πάντως θα πρέπει να πούμε ότι η Ελπίδα Κατερίνης που βρίσκεται στην 14η θέση με επτά βαθμούς είναι μία ομάδα που μάχεται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και ικανή να κάνει τη ζημιά αν ο αντίπαλος την υποτιμήσει. Η Ελπίδα Κατερίνης στα έξι εκτός έδρας παιχνίδια έχει δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Να προσθέσουμε ακόμα ότι η ομάδα της Ελπίδας κάθε Κυριακή παίζει εκτός έδρας αφού δεν έχει δική της έδρα και πάντοτε αγωνίζεται στην έδρα του αντιπάλου της.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Ασλανίδης με βοηθούς τους κ.κ. Λαφατζή και Σταυρίδη Ν.

Πιερικός Κ. Αγιάννη – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

Ο ευρισκόμενος στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα Πιερικός Κ. Αγιάννη θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη για να παραμείνει στην προνομιούχο εξάδα για την οποία δίνει τη μεγάλη μάχη. Προέρχεται από νίκη επί της Ελπίδας Κατερίνης με 1-0 που θεωρητικά θεωρείται εκτός έδρας νίκη αλλά στην ουσία είναι εντός έδρας αφού το παιχνίδι έγινε στο δικό του γήπεδο.

Ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου από την άλλη πλευρά δίνει τη δική του μάχη, αυτήν της παραμονής και θα προσπαθήσει και στο παιχνίδι αυτό να πάρει το οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα γιατί τον τελευταίο καιρό έχει ανακάμψει και βαθμολογικά και αγωνιστικά και πιστεύει και ελπίζει ότι τελικά θα τα καταφέρει και θα παραμείνει στην Β’ κατηγορία.

Φαβορί πάντως για τη νίκη είναι η ομάδα του Πιερικού Κ. Αγιάννη.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κ. Φωτιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Σκαμπαρδώνη και Κοντελίδου. (ΤΟΠΙΚΗ)

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: