Σελίδες

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ, 76-58 ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ.

KYRIAΚΗ 29 -11-2009

"Νατοι νατοι οι πρωταθλητές" ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα του Πιερικού Αρχελάου κόντρα στον Πανελευσινιακό που έληξε με 76-58 για τους Κατερινιώτες. Μπορεί κανείς να θεωρήσει υπερβολικούς τους οπαδούς του Πιερικού Αρχελάου όταν μιλάνε για πρωτάθλημα, αν όμως βρισκόταν σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο δεν αποκλείεται να είχε την ίδια γνώμη. Κι αυτό γιατί ο Πιερικός Αρχέλαος έπαιξε, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μπάσκετ υψηλού επιπέδου και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα σε μια από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Δημήτρη Γαλάνη μπήκαν δυνατά στο παρκέ και με όπλο τους την μεγάλη ευστοχία πήραν από την αρχή διαφορά με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 27-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δε διαφοροποιήθηκε και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους υπέρ του Πιερικού Αρχελάου (39-19) στα μέσα του δεκαλέπτου. Εκεί κάπου οι Κατερινιώτες χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να "μαζέψουν" κάπως το παιχνίδι, με το ημίχρονο να λήγει 43-30 υπέρ του Πιερικού Αρχελάου.
Στην 3η περίοδο, ο Πανελευσινιακός ανέβασε την απόδοσή του στην άμυνα και οδήγησε τον Πιερικό Αρχέλαο σε λάθος επιλογές οι οποίες μαζί με ορισμένα "φαλτσοσφυρίγματα" των διαιτητών έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Σκαραφίγκου να μειώσουν μέχρι και στους 5 πόντους (48-43). Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και η 3η περίοδος έκλεισε με τον Πιερικό Αρχέλαο να προηγείται με 54-45. Στην 4η περίοδο ο Πανελευσινιακός μείωσε σε 54-49, όμως οι παίκτες του Πιερικού Αρχελάου ήταν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Παίζοντας με ψυχή, και έχοντας στο πλευρόv τους τον ενθουσιώδη φίλαθλο κόσμο που οργανωμένα και μη αποτέλεσε τον "6ο παίκτη" ανέβασαν σταδιακά τη διαφορά με την πλάστιγγα να γέρνει τελικά υπέρ της κατερινιώτικης ομάδας. Το τελικό 76-58 δίνει τη δυνατότητα στον Πιερικό Αρχέλαο να παραμείνει για μια ακόμη αγωνιστική στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να ατενίζει με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια της σεζόν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της πόλης μας έχει αγωνιστεί με όλες τις ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 4 ως 10 ενώ έχει κερδίσει και την τρίτη ΜΕΝΤ εκτός έδρας, στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, οι Κατερινιώτες αρχίζουν μια σειρά από πιο βατά παιχνίδια, γεγονός που μπορεί να εδραιώσει τον Πιερικό Αρχέλαο στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.
Χωρίς να υστερήσει κάποιος στο σημερινό παιχνίδι, αξίζουν ιδιαίτερη μνείας οι Τσουκ, Ροδοστόγλου, Μητσάκης, Ψαρόπουλος και Γκογκίδης που όλοι τους σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από την ηττημένη ομάδα η προσπάθεια του Τύρλα δεν ήταν αρκετή.

Πιερικός Αρχέλαος - Πανελευσινιακός 76-58
Διαιτητές: Λαζαρίδης - Σιμητόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 27-16, 43-30, 54-45, 76-58.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Τσαιτουρίδης , Μητσάκης 10 (2), Μόρφης 1, Παπαμιχαήλ 3, Γκέρος, Βίλλας, Ράπτης 2, Γκογκίδης 12 (1), Θεολόγου, Ροδοστόγλου 23 (3), Ψαρόπουλος 11 (3), Τσουκ 14.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Αβραμίδης 8, Βεντούρης 2, Πρόκος, Στραγανιώτης 4, Κοτίνης 7 (1), Τύρλας 22 (1), Διολέτης 2, Κωνσταντακόπουλος 3 (1), Μπαρμπαρής 4, Κορρές, Θέος 2, Μπαλάφας 4.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του Σαββάτου:

Αναγέννηση/Φλόγα - ΜΕΝΤ 66-73
ΑΕΚ Άργους - Κομοτηνή 71-60

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Μαντουλίδης - Πανερυθραϊκός, Κεραυνός - Απόλλωνας Πάτρας, Αγ. Παρασκευή - Μ. Αλέξανδρος, Δούκας - Λαύριο, Απόλλων Καλ. - Αίας Ευόσμου.

Η βαθμολογία:

Βαθμολογία (σε 6 αγώνες): Πιερικός/Αρχέλαος 13*, ΑΕΚ Αργους 13*, ΜΕΝΤ 12*, Πανελευσινιακός 12*, Αίας Εύοσμου 11, Λαύριο 11, Πανερυθραϊκός 10, Απόλλων Καλ. 10, Κομοτηνή 10*, Δούκας 9, Απόλλων Π. 9, Μ. Αλέξανδρος 7, Αναγέννηση/Φλόγα 7*, Αίγιο 6, Μαντουλίδης 6, Αγ. Παρασκευή 6.

* Οι ομάδες με αστερίσκο έχουν από 7 αγώνες.

Η επόμενη αγωνιστική (06/12): Πανελευσινιακός - Μαντουλίδης, Απόλλωνας Πάτρας - Πιερικός Αρχέλαος, ΜΕΝΤ - Κεραυνός, Μ. Αλέξανδρος - Αναγέννηση/Φλόγα, Αγ. Παρασκευή - ΑΕΚ Άργους, Πανερυθραϊκός - Δούκας, Λαύριο - Απόλλων Καλ., Αίαντας Ευαόσμου - Κομοτηνή.  katerinisport
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: