Σελίδες

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Μάιος 2010 

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Το μπάσκετ στην Κατερίνη γράφει ιστορία. Ο Πιερικός Αρχέλαος κατέχει πλέον ξεχωριστή, σημαντική θέση στα αθλητικά δρώμενα της Πιερίας, διαφημίζοντας τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα. Θα το υπενθυμίζουμε συχνά μέχρι να αντιληφθούμε όλοι μας το τεράστιο επίτευγμα των ανθρώπων που διοικούν το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Ο πρόεδρος, τα εκλεκτά μέλη της διοίκησης, οι καλαθοσφαιριστές, ο προπονητής και οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν, οι αθλητές των τμημάτων υποδομής και οι προπονητές τους, οι χορηγοί, οι φίλαθλοι, τα Μ.Μ.Ε., ακόμη και οι υπάλληλοι του κλειστού γυμναστηρίου αποτελούν μια δυναμική οικογένεια που απολαμβάνει και μοιράζεται από κοινού την επιτυχία της ανόδου στην Α2.
Η επανάσταση στην μπασκετική Κατερίνη βρήκε απήχηση στον κόσμο που συνέδραμε με την συμμετοχή του σε κάθε αγωνιστική παρουσία του συλλόγου στο γυμναστήριο. Οι καταξιωμένοι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν το τιμόνι του συλλόγου, έδωσαν ένα διαφορετικό προφίλ, μια πρωτότυπη διάσταση και φιλοσοφία σ’ αυτό το κομμάτι του αθλητισμού.
 Η συμμετοχή του Πιερικού Αρχελάου στο πρωτάθλημα της Α2 τη νέα περίοδο είναι σπουδαίο επίτευγμα και πάνω απ’ όλα απόρροια της σωστής οργάνωσης, του προγραμματισμού, της άμεσης προσέγγισης με τον κόσμο, της άριστης επικοινωνιακής τακτικής των υπευθύνων του συλλόγου. Τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται μιμητές εάν επιθυμούμε νέες υπερβάσεις στον αθλητισμό της πόλης μας.
Προβάλλοντας το έργο αυτών που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη  και καλλιεργούν πολιτισμό και ήθος δεν σημαίνει πως τους χαϊδεύουμε τα αυτιά, επιδιώκοντας να καρπωθούμε κάτι. Όλοι όμως οφείλουμε να προσφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι για να αναθαρρούν και να βλέπουν μπροστά με αισιοδοξία. Μια αισιοδοξία που δυστυχώς παγώνει, όταν η ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο κλειστό γυμναστήριο που έχει γεράσει και δεν καλύπτει πλέον τις τεράστιες υποχρεώσεις που προκύπτουν, αν πραγματικά θέλουμε να αναπτύξουμε τον αθλητισμό.
Πέραν αυτού και για να μη μοιρολατρούμε άλλο, ας γιορτάσουμε, ας χειροκροτήσουμε την ομάδα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, ας αντιπαλέψουμε τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε με τις όμορφες στιγμές που μας προσφέρει η μεγάλη παρέα του Πιερικού Αρχέλαου.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: