Σελίδες

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Εθνικός Αστέρας - Πιερικός 1-0


Τρίτη 3 Μαίου 2011 Αθλητισμός
"Μπορούσε" τον βαθμό παρά τις απουσίες
Δε μπόρεσε να φύγει από το Δημοτικό Στάδιο της Καισαριανής με ένα θετικό αποτέλεσμα ο Πιερικός που γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Εθνικό Αστέρα. Το γκολ για τους Καισαριανιώτες πέτυχε ο Φραντζεσκί με φάουλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Στο 73' ο Λουάμο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γουμάγια. Οι Κατερινιώτες που παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο τέλος σε μοναδική "διπλή" ευκαιρία, αλλά ο Γκίτκος είπε "όχι.
Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου έπαιξε χωρίς άγχος, ελεύθερα και ανοιχτά και αφού γλίτωσε σε δυο περιπτώσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο όταν ο Λουάμο έχασε δυο τετ α τετ, και δέχτηκε τελικά το τέρμα στις καθυστερήσεις με το φάουλ-γκολ του Φραντζεσκί, ανέβασε στροφές στην επανάληψη, ωστόσο την κορυφαία στιγμή είχε στο φινάλε του ματς, με τον γκολκίπερ του Αστέρα να κρατάει το μηδέν.
Πλέον, η προσοχή του Πιερικού στρέφεται στο εντός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ στην Κατερίνη όπου με νίκη "κλειδώνει" και μαθηματικά η παραμονή στην κατηγορία χωρίς πλέι άουτ, αν και θα πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να χάσει το πλεονέκτημα η κατερινιώτικη ομάδα στις εναπομείνασες
αγωνιστικές.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Στο 2' ωραία πάσα του Φραντζεσκί στον κενό χώρο, ο Λουάμο πλάσαρε, αλλά ο Γουμάγιας παραχώρησε κόρνερ.
Στο 15' από βολέ του Γκίτκου, κεφαλιά του Μπενίσκου, κάτοχος ο Λουάμο που όμως νικήθηκε πάλι από τον Γουμάγια.
Στο 35' ανάποδο ψαλίδι του Πουλάκου, η μπάλα πάνω από την εστία του Αστέρα.
Στο 38' σουτ του Γιαζιτζόγλου, έξω από την περιοχή, δυνατό, η μπάλα δίπλα από την εστία του Γκίτκου.
Στο 47' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Φραντζεσκί έστειλε τη μπάλα στη γωνιά του Γουμάγια κάνοντας το 1-0.
Στο 65' κεφαλιά του αμαρκάριστου Χατζή μέσα από την περιοχή, η μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Εθνικού Αστέρα.
Στο 74' σέντρα σουτ του Λουάμο, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία κατέληξε άουτ.
Στο 92' εκτέλεση κόρνερ του Πέντα, πλασέ του Γιαζιτζόγλου μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 94' σέντρα του Μίμα, κεφαλιά του Κωνσταντινίδη από πολύ κοντά, εκπληκτική απόκρουση του Γκίτκου, η μπάλα κυλούσε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος, ο Δήμου προσπάθησε να τη σπρώξει στα δίχτυα αλλά ο Γκίτκος αλλάζοντας τη φορά του σώματος εντυπωσιακά από τα δεξιά προς τα αριστερά, απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!
Οι συνθέσεις
Εθνικός Αστέρας (Γιάννης Πετράκης)
Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Τσιώλης, Σκάρος (69' Σανόκο), Μπενίσκος (82' Χανιώτης), Διαμάντης, Φραντζεσκί, Λουάμο (88' Αργυρίου), Παντίδος, Άντονι.
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος)
Γουμάγιας, Γ. Λαζαρίδης, Δήμου, Χατζής, Γκουγκουλιας (51' Κωνσταντινίδης), Πουλάκος (72' Κόιτς), Γιατζίτζογλου, Πέντα, Καλαγκάνης (61' Μίμα), Περουτζίνι, Πέτρου.
Η συνέντευξη τύπου
Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Πιερικού)
«Καταρχάς θέλω να ευχηθώ σε όλους σας χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση. Όσον αφορά στο παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, αφού ο Εθνικός Αστέρας ήθελε πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν πολύ καλύτερος αλλά στη συνέχεια μπορέσαμε και ισορροπήσαμε.
Στις καθυστερήσεις δεχτήκαμε ένα γκολ από το φάουλ, αλλά στο σημείο που ήταν έμοιαζε περισσότερο με πέναλτι και από αυτό χάσαμε τον αγώνα. Στην επανάληψη μπήκαμε καλύτερα όμως δεν καταφέραμε να κάνουμε πολλές σημαντικές ευκαιρίες εκτός από τη διπλή που είχαμε στις καθυστερήσεις.
Ήταν σε πολύ καλή ημέρα ο Γκίτκος και σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες που είχαμε δεν μπορούσαμε να ελπίζουμε σε κάτι παραπάνω. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου ειδικά μετά το 30ο λεπτό. Συγχαρητήρια στον Αστέρα, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και εμείς συνεχίζουμε».
Γιάννης Πετράκης (προπονητής Εθν. Αστέρα)
«Για εμάς τελείωσε το παιχνίδι. Κοιτάμε το επόμενο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που αναμένεται αρκετά δύσκολο. Καλή συνέχεια στον Πιερικό. Από την πλευρά μου θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και επίσης, να υπάρξει πρόοδος γιατί με όσα γίνονται, γυρνάμε χρόνια πίσω.
Για εμάς αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική. Παίζαμε με μία ομάδα που είναι δύσκολο να την κερδίσεις και ευτυχώς το πετύχαμε. Μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο όμως δυστυχώς δεν το κάναμε. Βάλαμε το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στην επανάληψη προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και το καταφέραμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: