Σελίδες

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πιερικός - Απαραίτητο να στηριχθεί ο νέος προπονητής


Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 Αθλητισμός
Είναι περίπου δέκα ημέρες που οι νέοι διοικούντες έχουν αναλάβει, ουσιαστικά, αν και όχι ακόμη και τυπικά, τα "ηνία" της ΠΑΕ Πιερικός.
Οι Κώστας Παπαδόπουλος και Γιώτης Σατσίδης έχουν προχωρήσει σε ανανεώσεις συμβολαίων, υλοποιώντας ένα κομμάτι του σχεδιασμού εν όψει της νέας σεζόν, με τα πρώτα δείγματα τόσο όσον αφορά στην παραμονή βασικών παικτών, όσο και σε άλλα θέματα, π.χ. στις μειωμένες τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, να είναι θετικά.
Το σημαντικότερο, ίσως, "γρανάζι" στη "μηχανή" του φετινού Πιερικού είναι ο προπονητής, την ταυτότητα του οποίου "καλύπτει" "πέπλο μυστηρίου". Οι διοικούντες έχουν έλθει σε επαφή με αρκετούς προπονητές, καθώς από το ρεπορτάζ των ΜΜΕ "παρήλασαν" οι Αντρέας Κομιάτι, Γιώργος Καμπερίδης, Περικλής Αμανατίδης, Μάκης Χάβος, Αλέξης Αλεξίου, Παύλος Δερμιτζάκης, Αντώνης Μανίκας, ένας Ισπανός κόουτς αγνώστων λοιπών στοιχείων (ζητείται συγγνώμη αν...λησμονήθηκε κάποιος), ενώ σαν πιο πιθανή λύση φαντάζει αυτή τη στιγμή το "σενάριο" παραμονής του Σούλη Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία.
Η λίστα, όσο περνάει ο καιρός και δεν ανακοινώνεται ο νέος τεχνικός, θα μεγαλώνει. Πιο πρόσφατη "είσοδος", αυτή του Τίμου Καβακά, πρώην τεχνικού του Πλατανιά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε κρούση από τον Πιερικό, όμως αρνήθηκε ευγενικά, μιας και είχε ήδη συμφωνήσει με τη Λάρισα για να αποτελέσει βοηθό του Κρις Κόουλμαν. Κάποια από αυτά τα ονόματα, σίγουρα απασχόλησαν τον κατερινιώτικο σύλλογο, ενώ άλλα πιθανόν όχι.
Οι διοικούντες ελπίζουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν καταλήξει στο νέο
προπονητή. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο φίλαθλος κόσμος του Πιερικού.
Ένα σημαντικότατο ζήτημα, ίσως ακόμη πιο σημαντικό και από αυτή καθαυτή την ταυτότητα του νέου κόουτς, είναι η ανάγκη αυτός και η δουλειά του να στηριχτούν από τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν "πίστωση χρόνου" στο νέο "τιμονιέρη" της ομάδας προκειμένου να μπορέσει να περάσει τη δική του φιλοσοφία και να δείξει στον αγωνιστικό χώρο τη δουλειά του. Δυστυχώς το πρόσφατο παρελθόν στον Πιερικό αποδεικνύει ότι οι παράγοντες, αλλά και οι φίλαθλοι, δεν ήταν υπομονετικοί με τους προπονητές, με τον Γιώργο Χατζάρα να φεύγει μετά από οκτώ αγωνιστικές τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, και τον Μάκη Κατσαβάκη να αποχωρεί ύστερα από πέντε αγώνες την προηγούμενη χρονιά. Τον Κατσαβάκη διαδέχτηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος που ολοκλήρωσε την περίοδο 2009-2010, αλλά στο τέλος της αποχώρησε, για να αντικατασταθεί από τον Γιώργο Χατζάρα, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Σταύρο Διαμαντόπουλο, που κι αυτός με τη σειρά του αντικαταστάθηκε από τον Σούλη Παπαδόπουλο!
Οπωσδήποτε οι εκάστοτε διοικούντες βρίσκονται πιο κοντά από φιλάθλους και ΜΜΕ στην ομάδα και μπορούν ιδίοις όμμασι να διαγνώσουν τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν με την τεχνική ηγεσία. Δεν είναι φρόνιμο, ωστόσο, οι προπονητές να "αλλάζουν σα τα πουκάμισα".
Γι' αυτό ακριβώς, ο νέος προπονητής του Πιερικού, είτε λέγεται Παπαδόπουλος, είτε λέγεται Μουρίνιο, είτε Ζήκος (της Κακομοίρας) είναι απαραίτητο να στηριχθεί από όλους και όχι να "πετροβοληθεί" στην πρώτη "στραβή".
Πηγή Katerinisport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: