Σελίδες

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Πιερικός - Ρόδος 1-0

PIERIKOS_1

Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα την νέα χρονιά ο Πιερικός ο οποίος νίκησε την ομάδα της Ρόδου με 1-0  και ανέβηκε στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος, ύστερα από δεκαπέντε αγωνιστικές.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αλλά έπεσαν στο πρώτο ημίχρονο σε μια καλοστημένη άμυνα των αντιπάλων που κύριο μέλημα της είχε να μην δεχτεί γκολ όπως και τα κατάφερε. Στο δεύτερο ημίχρονο , ο Πιερικός μπήκε αποφασιστικά και είχε καθολική υπεροχή στο πρώτο τέταρτο, όποτε και πέτυχε το γκολ της νίκης του. Στη συνεχεία οι Ροδίτες προσπάθησαν να ισορροπήσουν και να βγουν μπροστά και τα κατάφεραν , ενώ προς το τέλος του αγώνα απείλησαν με ισοφάριση. Το τελευταίο σφύριγμα του Σφήκα από την Ανατολική Αττική, λύτρωσε παίχτες και φιλάθλους που είδαν να κερδίζονται οι τρεις βαθμοί μετά από πολύ καιρό.
PIERIKOS_2Περίπου πεντακόσιοι ηρωικοί φίλαθλοι είδαν την αναμέτρηση και αποζημιώθηκαν μόνο από την κατάκτηση της νίκης.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ημίχρονο δεν είχε φάσεις με τον Πιερικό να είναι κάτοχος της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά να μην μπορεί να κάνει την κλασσική ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 58΄καρποφόρησε η υπεροχή της Κατερινιώτικης ομάδας με τα από συνδυασμό  Πεντα- Θάνου και σέντρα του τελευταίου στο κεφάλι του Γκουγκουλιά ο οποίος δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0.
Στο 60΄λιγο έλειψε να γθινει το 2-0 όταν ο Χατζηζήσης έβγαλε με κάθετη μπαλιά τον Γκουγκουλιά σε θέση βολής αλλά το σουτ του τελευταίου αποκρούστηκε με επιτυχία από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Στο 77΄μετα από σέντρα του Πέντα ο Μακρής σηκώθηκε ψηλότερα από όλους αλλά η κεφάλια που επιχείρησε δεν ήταν ικανή να γίνει επικίνδυνη για την εστία του Παναγιωτόπουλου.
Η Ρόδος έγινε απειλητική σε δυο φάσεις στο 87΄καιστο 88΄
αλλά τόσο ο Μπιμπίρης , όσο και ο Καφαντάρης δεν βρήκαν στόχο.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ:Καρακουτσης Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Παντελιαδης, Φρέντερικς, Θάνος (89΄Κωνσταντινίδης), Πέντα, Ολγκιν (33΄Γκουγκουλιάς)
ΡΟΔΟΣ:Παναγιωτόπουλος, Ζιλβάν(62΄Καφαντάρης),
Καντιμοιρης Γ. ,Μπιμπίρης, Κακλαμάνος, Δανάς, Πρίπου, Καντιμοίρης Σ. ,Οξύζογλου(71΄Στεργαλλάς), Βεργωνης, Πελέκης(80΄Γκέσιος)
Η διαιτησία του Σφήκα (Κομήτη-Σίπκα) άφησε με δικαιολογημένα παράπονα και τις δυο ομάδες για τις πολλές και αναίτιες κίτρινες κάρτες που έδειξε (9 τον αριθμό).(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: