Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 2-1, 0 ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ Μπήκε, σκόραρε και αποβλήθηκε!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012
Μπήκε, σκόραρε και αποβλήθηκε!

Ο Χρήστος Κουτσοσπύρος έπαιξε όλα κι όλα δύο λεπτά στην αναμέτρηση του Πιερικού με την ΑΕΛ αλλά μέσα σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα πρόλαβε να κάνει τα πάντα!  Συγκεκριμένα,  μόλις μπήκε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το γκολ που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 2-1 όμως αμέσως μετά, στους πανηγυρισμούς, αποβλήθηκε για άσεμνη χειρονομία!
Ο έμπειρος επιθετικός, δίχως να ιδρώσει, έβαλε τη... σφραγίδα του στην έβδομη επιτυχία των «μελανόλευκων» στα οκτώ τελευταία ματς και κράτησε τους Μακεδόνες σε τροχιά ανόδου. Αξίζει να σημειωθεί πως και το πρώτο γκολ του Πιερικού, ο οποίος βρέθηκε να χάνει από νωρίς, επετεύχθη από τον Κοντένωντα που επίσης έριξε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Χατζάρας! Άρα, μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον έμπειρο τεχνικό και τις... εμπνεύσεις του!
Στην αντίπερα όχθη, η ελλιπής ΑΕΛ έμεινε για έκτη αγωνιστική χωρίς νίκη και φυσικά αυτό δεν ήταν το ντεμπούτο που ονειρεύονταν στον πάγκο της ο νέος προπονητής και παλιά μεγάλη δόξα της, Μιχάλης Ζιώγας. Οι Λαρισαίοι όλο και υποχωρούν στην κατάταξη και μάλλον θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν...
Η θεσσαλική ομάδα κατάφερε, πάντως, να ανοίξει το σκορ στο 19' όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα, η μπάλα στρώθηκε στον Ζεκίνια, ο οποίος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του τερματοφύλακα Καρακούτση.
Οι Μακεδόνες προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν μία με δύο καλές ευκαιρίες που όμως δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ από την πλευρά τους και οι «βυσσινί», που πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αναζήτησαν το δεύτερο γκολ και απείλησαν την εστία των αντιπάλων τους.
Σημειώνεται πως στο 42' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κατσιαρού στον Γκουγκουλιά ωστόσο ο διαιτητής δεν είδε κάτι μεμπτό και έδωσε συνέχεια στον αγώνα.
Ο Πιερικός ευτύχησε να ισοφαρίσει στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51' όταν ο νεοεισελθών Κοντέων δέχθηκε την πάσα τον Μοκακέ και με σουτ εν κινήσει, νίκησε τον γκολκίπερ Σωτηρίου.
Η ομάδα του Χατζάρα, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της, διατήρησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου σαρανταπεντάλεπτου και άσκησε πίεση στην αντίπαλό του ψάχνοντας και δεύτερο τέρμα. Λίγο έλειψε να το πετύχει στο 73' με σουτ του Ιντζόγλου, ωστόσο ο Σωτηρίου απέκρουσε με τα δάχτυλα και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.
Εντούτοις, επτά λεπτά αργότερα, ο Κουτσοσπύρος, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Όμως, στους πανηγυρισμούς έκανε απρεπή χειρονομία στους οπαδούς των «βυσσινί» και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα!
Η ΑΕΛ προσπάθησε να αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα στο διάστημα που απέμενε αλλά ο Πιερικός κράτησε τη νίκη που πανηγυρίστηκε από περίπου 3.000 οπαδούς του. Αντίθετα, οι περίπου 500 φίλοι της Λάρισας είδαν και πάλι την ομάδα τους να τους πικραίνει...
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Γιώργος Χατζάρας): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πουλόπουλος, Ιντζόγλου (79'  Κουτσοσπύρος), Πουρτουλίδης, Πέντα (85' Ρούσεφ), Μπλαζέφσκι, Μοκακέ, Γκουγκουλιάς (46' Κοντέων).
ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σωτηρίου, Παπαγεωργίου, Κολοβέτσιος, Ψωμάς, Κατσιαρός (43' Αραμπατζής), Καρανίκας, Νεμπεγλέρας, Πίνα, Βούζας (60' Χατζής), Ζεκίνια, Πλιάγκας (56' Λαζιμάν).
* Ένταση υπήρξε στο γήπεδο της Κατερίνης μετά την είσοδο μερίδας οπαδών της ΑΕΛ καθώς καταγράφηκαν αντεγκλήσεις με φίλους του Πιερικού. Από την πλευρά των πρώτων, πάντως, εκσφενδονίστηκαν και κροτίδες. Παράλληλα, στο ημίχρονο έγιναν επεισόδια εκτός γηπέδου ανάμεσα σε οπαδούς της Λάρισας και αστυνομικούς.
http://www.novasports.gr Επιμέλεια: Κώστας Φόλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: